Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването

...
Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването
Коментари Харесай

Започна церемонията за присъединяването към Русия на четирите нови територии

Започна формалната гала, на която президентът Владимир Путин афишира присъединението към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

" Милиони хора направиха своя еднопосочен избор по време на референдума ", съобщи при започване на речта си съветският държавен глава. И направи историческа ретроспекция, в която акцентира, че " доста генерации руснаци са се борили за тези земи ".

" Време е милионите поданици на тези райони, които години наред бяха репресирани, да се завърнат в своето историческо родно място ", добави Путин, изтъквайки, че това са хора, които приказват съветски език и имат съзнание на жители на Русия.

След това той разгласи минута безмълвие в памет на починалите " смели бойци ". " Загиналите по време на специфични интервенции са героите на Русия. Те умряха, борейки се за земите ни ", посочи Путин.

Владимир Путин даде обещание, че Русия ще възвърне разрушенията в градовете и селата на четирите района и ще развие инфраструктурата, опазването на здравето и образованието. " Така че всички жители да се усещат подкрепени по всякакъв начин от нашата велика татковина. “, добави той.

Президентът прикани фамилиите на съветските бойци, техните дами и деца да проявят схващане към задачата, за която се борят бащите, синовете и мъжете им в Украйна.

Очаквано той не пропусна рецензиите към Съединени американски щати и Запада, обвинявайки ги, че се пробват да слага Русия на колене, още от разпадането на Съветския съюз насам.

" Искат да завладяват Русия с техните нови валути и софтуерни разработки. Западът се пробва да анулира културата на Русия. Те са неспокойни, че съществува такава богата страна “, съобщи Путин, изтъквайки големите естествени запаси на страната.

„ Те не се нуждаят от Русия. Но, ние се нуждаем от Русия! “, разпалено сподели стопанинът на Кремъл, предизвиквайки бурни овации в залата.

По-рано денем Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха извършени референдуми за присъединението им към Руската федерация.

ЕС и огромна част от интернационалната общественост не признават легитимността на извършените в четирите украински области допитвания.

На този декор рано сутринта в петък починаха 23 души починаха, а 28 бяха ранени при обстрел на цивилен филантропичен ескорт в район Запорожие. Москва и Киев си насочиха взаимни обвинявания за нападението.

Представителят на съветските окупационни управляващи Владимир Рогов твърди, че " откакто украинските сили са видели, че популацията всеобщо се насочва към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни коли ". Украинският шеф на региона Олександър Старух пък съобщи, че починалите са жертва на съветски обстрел. Той добави, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, с цел да вземат околните си и да им доставят помощи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР