Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването

...
Започна официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването
Коментари Харесай

На живо: Путин обявява анексирането на украинските земи

Започна формалната гала, на която президентът Владимир Путин афишира " присъединението " към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

На церемонията по подписването участват ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Кремъл, съобщи " Дарик ".

Русия е първата страна след Втората международна война, която превзема територия на друга страна. 

Проблемен е и фактът, че областите не са окупирани напълно, а в тях работи украинската войска, както и партизански отряди. 

Анексирането няма да бъде прието от интернационалната общественост, тъй като това би довело до всеобщо прекрояване на граници и въоръжени спорове в страни, където има смесено население.

Анексирането на Крим е прието едвам от 10 страни по света - първа го направи Армения, която в този момент е във боен спор със прилежащ Азербейджан, последваха Афганистан, Беларус, Никарагуа, Боливия, Венецуела, Судан, Зимбабве. Сирия и Северна Корея. 

Жителите на Херсонска и Запорожка област, както и хората от ЛНР и ДНР към този момент са съветски жители и ще останат такива вечно. Призоваваме за преустановяване на огъня и връщане на масата за договаряния. Тези територии обаче няма да са обект на прегвори.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред депутатите от Държавната дума.

“Както знаете, в Херсонска и Запорожка област, както и в ЛНР и ДНР се организира референдум и резултатите са ясни. Хората взеха ясно решение. Подписваме декрета за приемане на тези райони към Руската федерация. Това е волята на милиони хора ”, уточни Путин, а думите му бяха последвани от бурни овации.

Това е тяхното право за самоопределение, безапелационен беше Путин, съобщи Фрог. 

Той помоли всички присъстващи в залата да почетат починалите в “специалната военна интервенция ” бойци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР