Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето.

...
Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето.
Коментари Харесай

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Детският лагери в Равда към този момент е цялостен с 170 души.

Настанени има и в прилежащата база, а останалите държавни места за настаняване на бежанци занапред се приготвят. Местата обаче не доближават.
 
 бежанци Украйна настаняване БГНЕС

До 31 май бежанците би трябвало да изоставен хотелите по Черноморието, откакто държавното управление разгласи, че няма да продължи програмата за подкрепяне на хотелиерите.

„ В нашия комплекс има към този момент настанени 130 души, само че и в днешния ден, хората не престават да идват и ни споделят: помогнете, апелирам ви. Настанете ни, не ни би трябвало топла вода, нищо… Просто желаеме покрив над главата, тъй като хотелиерите ни споделят, че програмата е до 31 май “, описа пред БГНЕС Наталия, която е координатор измежду украинците.
 
 бежанци Украйна настаняване БГНЕС

Доброволците, които оказват помощ за разселването търсят разновидности за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

„ Знам, че базите не са задоволително. За тези от бежанците, които местата няма да стигнат, би трябвало да излизат на квартира, само че те нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат непрекъснато и са доста обезпокоени, би трябвало да останат на улицата ”, разяснява хотелиерът Тамара Анастасова.

Бежанците от Украйна упорстват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

Над 40 000 са украинските бежанци по Южното Черноморие. Местата в държавните бази нямат потенциал да настанят всички.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР