Започна Коледната кампания на Операция Плюшено Мече“. Доброволческата организация е

...
Започна Коледната кампания на Операция Плюшено Мече“. Доброволческата организация е
Коментари Харесай

В Бургас започва Операция плюшено мече

Започна Коледната акция на „ Операция Плюшено Мече “. Доброволческата организация е основана в Бургас преди 12 години от Михаела Стойкова, която в този момент е неин Изпълнителен шеф.
За Actualno.com тя сподели още: “Аз съм от Бургас и там се зароди концепцията да оказваме помощ безплатно, като изпълняваме ролята на връзка сред донорите и децата. Извършваме, несъмнено и доста други действия, с цел да се трансформира празникът в същинско благополучие за нуждаещите се. До в този момент в народен мащаб сме раздали над 55 хиляди дарове . Бургаският ни екип е доста мощен и нашите хора постоянно посещават разнообразни тържества, освен по Коледа “.
Коледната акция се повежда в цялата страна, а нейният апел е “ Подари Коледа на дете в неравностойно състояние “.
Всеки може да направи подаяние тъкмо за мястото или района в който желае, както за институция или съответно дете в потребност.
Дарителят би трябвало самичък да закупи нов подарък, който да бъде добре опакован. На него да е написано мястото, за което е предопределен, градът, името и възрастта на детето. Ако желае донорът може да участва на връчването на празничния колет.

Екипът Коледната акция на „ Операция Плюшено Мече “ е от 30 души доброволци, които всяка година вземат участие в самодейността, която сбъдва фантазии. Всички работят в извънработно време и раздават към 12 000 дарове на акция.
За да се случи това координатори поддържат връзка с 390 обществени домове в страната и с над 20 000 донори. Подаръците са предопределени за деца лишени от родителска грижа или с увреждания, за живеещи в обществено слаби фамилии или в риск. Празнични дарове отиват и при възрастни хора с умствени увреждания.
Всички дарове за акцията би трябвало да се изпратят най-късно на 09.12. 2019 година на съответния адрес, който може да се види уеб страницата на дружението www.plushenomeche.org дружно с други детайлности и условия, които изпращачите би трябвало да знаят.
Екипът на „ Операция Плюшено Мече “ мечтае да бъде в поддръжка на деца и младежи, освен по празниците, само че и през цялата година. Целта е се поддържат както самите деца, по този начин и работата на личния състав, който се грижи за тях през цялата година. С даването на храна, облекла, обувки, мебели, техника и образователни принадлежности се улеснява животът на децата, а домовете им стават по-приятно място.
Подаръците се раздават от 14-24 декември , когато във всеки дом се чества Рождество Христово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР