Започна капитулацията на нацистите от полка Азов“, блокиран в завода

...
Започна капитулацията на нацистите от полка Азов“, блокиран в завода
Коментари Харесай

Легендата за Азов завърши безславно

Започна капитулацията на нацистите от полка „ Азов “, блокиран в завода „ Азовстал “. През първия ден, съгласно работещите там публицисти, над двеста души са излезли с вдигнати ръце. Половината от тях са ранени.

В същото време командирът на " Азов " Денис Прокопенко без " пушкала ", без " ризница ", без отличителни знаци, леко тъпо изглеждащ, на " чист " лвовски (чешко-полско-цигански-унгарско-украински) език, който половината украинци не схващат, избъбри объркваща, нервна и неразбираема тирада за своите „ подозрения “, „ отговорност “, „ сериозно мислене “, „ проект Б “ и куп от други неща, а най-после сподели: „ За да се избави човешки животи, целият мариуполски гарнизон извършва утвърденото решение на висшето военно командване и се надява на поддръжката на украинския народ... “

Какво решение е било това, вечерта Зеленски изясни на украинците също толкоз неразбираемо: „ Денят не е елементарен. Но този ден, както всички останали, е ориентиран към отбрана на нашата страна и нашия народ. Благодарение на дейностите на украинските военни - въоръжените сили на Украйна, разузнаването, както и преговорната група, Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, се надяваме, че ще успеем да спасим живота на нашите момчета. Искам да подчертая, че Украйна се нуждае от живи украински герои. Това е нашият принцип. Мисля, че всеки съответен човек ще разбере тези думи “.

Думите „ предаване “ по този начин и не излязоха от устата му. Но всички схванаха. В Украйна се нададе писък и скърцане със зъби. " Зрада! " И азовците незабавно щастливо излязоха с вдигнати ръце. Оказа се, че " героите " към този момент не желаят да умират за Украйна. В ефира на „ Времето ще покаже “ с Артьом Шейнин споделих, че „ Азов “ ще се дърпа като щука на въдица - до цялостно безсилие, а по-късно просто ще бъдат изтеглени за хрилете в лодката.

Ние не щурмувахме „ Азовстал “. Би било прекомерно скъп подарък за тези герои - гибел в борба. Затова президентът на Русия подреди да не щурмуват завода. Нацистите просто бяха вкарани в мазетата, като духове в крипта, и започнаха да ги потискат с огън и стомана. Три седмици по-късно те излязоха да се предадат.

И живите, предали се, жалки бойци са заплашителен удар за легендата за стоманения " Азов ", приятелски позор и пренебрежение. Все отново „ Азов “ беше елитната армия на бандеровски Киев. Елитът на елитите. С който постоянно се сравняваха, на който подражаваха, да служиш в който беше изключително почетно. „ Азов “ беше един тип олекотена версия на Секретен сътрудник на бандеровска Украйна. Цяло придвижване. Култ с цялостен набор атрибути, канони и даже лични „ знаци на вярата “.

Именно тук, в Мариупол, стартира тяхната военна история, през всичките тези години Мариупол е бил столица на Азов. И безславният завършек на „ Азов “, позорното предаване в плен – още веднъж в Мариупол, е цялостен провал на целия им Култ. Писах, че в „ Азовстал “ „ Азов “ бяха притиснати като усойница във ведро, от което не може да се измъкнат. И в този момент настъпи развръзката.

Сега ги чакат разпити и мнозина - арести. Сега те патетично и цинично ще се борят за живота си, ще предават своите командири, ще се отхвърлят от осъществените закононарушения, ще желаят благосклонност и състрадание. Сега ги чакат обществени процеси, на които ще би трябвало да погледнат в очите на измъчваните от тях хора, които са били унизени. И в това има някаква висша правдивост! Донецки Нюрнберг.

Някога на летището в Донецк също толкоз доброволно и умерено сложиха завършек на легендата за „ киборгите “, с които половин година се носеше упоритият бандеровски „ украинизъм “, в този момент завършваме с легендата за „ Азов “. Тя се топи във въздуха, оставяйки след себе си присъщата миризма на сероводород, излизащите от мазетата " герои " с вдигнати ръце, които на процедура потвърждават един от главните лозунги на Бандера " Героите не умират... ". Да! Те се предават на милостта на спечелилите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР