Започна изплащането на отработените възнаграждения на преброителите и контрольорите, участвали

...
Започна изплащането на отработените възнаграждения на преброителите и контрольорите, участвали
Коментари Харесай

Започна плащането на преброителите, взимат средно по 617 лева

Започна изплащането на отработените хонорари на преброителите и контрольорите, взели участие в Преброяване 2021, оповестяват от Националния статистически институт.

До 15 декември над 18 000 преброители и близо 5 000 контрольори ще получат възнагражденията си по персоналните си банкови сметки. Тези, които нямат или не са дали номер на сметка при сключването на договорите, ще могат да получат парите си на гише във всеки клон на банка ДСК.

Получените суми ще бъдат с авансово удържани налог и осигуровки. Това значи, че самостоятелната чиста сума ще зависи от осигурителния приход на всеки човек. Служебните бележки, нужни за подаването на годишните данъчни заявления на физическите лица, ще бъдат получени на е-поща при започване на идната година.

От изплатените досега хонорари се вижда, че приблизително на един преброител заплащането е 617 лева То се въздейства от броя на поетите преброителни сектори, електронно преброените семейства в тях, броя жилища и лицата, преброени на хартия. При контрольорите то е закрепено – 70 лева за един преброителен сектор, като един инспектор е отговарял приблизително за 6-7 сектора.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР