започна изпълнението на новата федерална програма „Мозък, здраве, интелект, иновации„,

...
започна изпълнението на новата федерална програма „Мозък, здраве, интелект, иновации„,
Коментари Харесай

Русия представи своята програма за имплантиране на чипове в човешкия мозък

стартира осъществяването на новата федерална стратегия „ Мозък, здраве, разсъдък, нововъведения „, в границите на която се планува и основаването на нов невроинтерфейс, основан на вградени в човешкия мозък микроскопични чипове.

Вестник „Комерсантъ“ заяви, че програмата е създадена от Руската академия на науките взаимно с Московския държавен университет „Ломоносов“ и към този момент е утвърдена от президента на Руската Федерация Владимир Путин. Новата стратегия би трябвало да бъде осъществена за интервала от 2021 до 2029 години, като за нейното финансиране са заделени 54 милиарда рубли. Финансовите средства ще бъдат предоставени в границите на националните планове „Наука“, „Демография“, „Здравеопазване“, „Производителност на труда и трудова заетост“ и „Цифрова икономика“.

Едно от основните посоки на новата стратегия е основаването и развиването на интерфейси от вида мозък-компютър. По-конкретно, става дума за имплантиране на микрокомпютри в човешкия мозък за пряк продан на информация. Тази технология ще помогне на хората с лимитирани благоприятни условия да поддържат връзка с външния свят. Освен това, със силата на мисълта ще стане допустимо ръководството на разнообразни компютърни устройства, в това число и уредите за интелигентните домове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР