Започна имунизация на доброволци във Великобритания с нова ваксина срещу

...
Започна имунизация на доброволци във Великобритания с нова ваксина срещу
Коментари Харесай

Започнаха тестовете върху хора на ваксина срещу COVID-19

Започна имунизация на доброволци във Англия с нова ваксина против ковид. Около 300 души ще получат дози от имунизацията през идващите седмици, като част от тестванията, ръководено от проф. Робин Шаток и неговите сътрудници, в Imperial College London.

Тестовете при животни са потвърдили, че имунизацията е безвредна и провокира ефикасен имунен отговор.

Много обичайни ваксини се основават на отслабена или модифицирана форма на вируса или на части от него, само че имунизацията на Imperial College се основава на нов метод, употребявайки синтетични влакна от генетичен код, наречени РНК, които имитират вируса.

Веднъж инжектиран в мускула, РНК се самоусилва – генерирайки копия на себе си – и инструктира личните кафези на тялото да вършат копия на протеин, открит от външната страна на вируса.

Това би трябвало да образова имунната система да разпознава и да се бори с ковид, без да се постанова да развива Covid-19.

След тази първа фаза се възнамерява още едно изпитване за октомври, в което ще вземат участие 6000 души.

Екипът на Imperial College се надява имунизацията да бъде подготвена за разпространяване във Англия и в чужбина от началото на 2021 година.

Изследването и основаването на ваксина се финансират с 41 милиона лири от английското държавно управление, както и още 5 милиона лири от други дарения.

Изпитвания се правят върху доста хора по света – сега има към 120 стратегии за основаване ваксина против ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР