Започна годишната среща на Г-7. Тази година тя се провежда

...
Започна годишната среща на Г-7. Тази година тя се провежда
Коментари Харесай

Започна срещата на Г-7 във Великобритания

Започна годишната среща на Г-7. Тази година тя се организира в британския курорт Карбис бей.

Заради ограниченията против пандемията от COVID-19 това е първият присъствен конгрес на водачите на Голямата седморка от две години насам. Сред главните тематики в дневния ред са борбата с ковид, световната стопанска система и връзките с Русия и Китай.

Още през вчерашния ден Съединените щати дадоха обещание да подарят половин милиард дози ваксини на хората от бедните страни. Домакинът на срещата Борис Джонсън също удостовери уговорката на седморката към Третия свят.

Снимка: Reuters

„ Ще разполагаме с голям брой спомагателни дози. Работим по този въпрос с останалите страни от Г-7. Смятам, че ще имаме грамаден брой ваксини, които може да предоставим “, увери Джонсън.

Сложните връзки на Запада с Русия и с Китай ще бъдат тематика освен на тридневната среща на Г-7, само че и на НАТО през идната седмица.

Снимка: Reuters

„ Не можем да обсъждаме климатичните промени, до момента в който и Китай не се причисли към тези договаряния. И се нуждаем да бъдем наясно с някои враждебни дейности на Русия, като да вземем за пример хакерските атаки “, разяснява английският външен министър Доминик Рааб.

Снимка: Reuters

С разнообразни протестни акции в района природозащитници приканват страните с най-развито индустриално произвеждане да положат повече старания за запазване на околната среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР