Започна демонтажа на полицейските будки от кръстовищата в столицата. Премахването

...
Започна демонтажа на полицейските будки от кръстовищата в столицата. Премахването
Коментари Харесай

Премахват полицейските будки в София

Започна демонтажа на полицейските будки от кръстовищата в столицата. Премахването стартира при започване на седмицата, когато чиновници отстраниха вишката на КАТ, намираща се до Френската езикова гимназия. Вчера служащи отрязаха и натовариха и будката от кръстовището на булевардите „ Никола Петков “ и „ Цар Борис трети “.

Общо отстранените будки в столицата са шест и се планува всички да бъдат демонтирани в най-кратък период по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

В идващите дни следва да бъдат отстранени и последните останали уреди – тези на бул. „ България “ и пред Спортната палата.

За демонтажа дава отговор „ Улично осветяване “ ЕАД София, а за сигурността по време на отстраняването на оборудванията се грижи Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Столичната община, заяви шефът на звеното Красимир Димитров пред „ Монитор “.

Причината за потребността от незабавния ремонт е, че те основават действителна заплаха за живота и здравето на жителите, защото огромна част от тях са почнали да ръждясват.

Будките, направени от метал и стъкло ще бъдат извозени към депото за строителни боклуци, където ще бъдат рециклирани.

Преди година към вторични първични материали пое и остарялата будка на КАТ пред Военния клуб в София, станала известна още като „ къщичката на баба Яга “.

Будките на КАТ, от които чиновници командваха светофарите в София, станаха ненужни, откакто бяха сменени от автоматизираното ръководство на към 170 „ умни “ устройства по основните кръстовища на столицата.

Такива към този момент са факт на Лъвов мост, Семинарията, булевардите „ Г. М. Димитров “ и „ Ал. Стамболийски “, бул. „ Царица Йоанна “, бул. „ Цар Борис Трети “, бул. „ България “ и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР