Започна 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия (БСП), на който

...
Започна 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия (БСП), на който
Коментари Харесай

Конгрес на БСП гласува оставката на Нинова. Започна подписка в нейна защита

Започна 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия (БСП), на който се чака да бъде гласувана оставката на лидерката Корнелия Нинова. В поддръжка на председателката на партията стартира подписка, която е подкрепена от 500 делегати, заяви Българска телеграфна агенция.

Корнелия като водач на Българска социалистическа партия след изборите през ноември 2021 година Тогава социалистите останаха четвърта политическа мощ. Нинова дефинира резултата като “катастрофален ”, сподели, че поема отговорност за резултата, и подаде оставка, която би трябвало да бъде доказана от Конгреса.

След изборите на 14 ноември Българска социалистическа партия влезе в ръководството като част от коалиция с “Продължаваме смяната ”, “Има подобен народ ” и “Демократична България ”. Корнелия Нинова е вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в държавното управление на Кирил Петков.

В началото на Конгреса, който би трябвало да гласоподава оставката на Нинова, секретар на Българска социалистическа партия заяви, че в нейна поддръжка има подписка, която е подкрепена от над 500 от общо 976 делегати на Конгреса. Подписката приканва да не се приема оставката на Нинова, заяви Българска телеграфна агенция.

Ако Конгресът одобри оставката на Нинова, ще бъде плануван вътрешнопартиен избор на ръководител. Корнелия Нинова сподели, че евентуално още веднъж ще се кандидатира за позицията. До момента единственият различен кандидат за поста е депутатът от левицата Крум Зарков.
 Крум Зарков (в средата) по време на Конгреса на Българска социалистическа партия
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР