Заплененият от Япония и нейните хилядолетни традиции пътешественик Борислав Илиев

...
Заплененият от Япония и нейните хилядолетни традиции пътешественик Борислав Илиев
Коментари Харесай

Душата на Япония в 130 фотографии

Заплененият от Япония и нейните хилядолетни обичаи странник Борислав Илиев показа пред пловдивска аудитория своята галерия „ Душата на Япония  /Soul of Japan “.

На двата етажа в изложба „ Капана “ в 130 цветни фотографии могат се проследят значими моменти от многочислените ритуали в най-значимия храмов комплекс в Япония – Исе Жингу. Кадрите са отпечатани на изящна ръчно направена японска хартия, нареча washi .

Процесът по основаване на хартията е разгласен от UNESCO за международно нематериално културно завещание. В малко видео посетителите се срещат с метода на основаването ѝ. Галерията е декорирана и сатрактивни японски хвърчила въвформата на шарани, наречени койнобори .

Те са неизменим детайл от празника за Денят на детето в източната страна.

Борислав Илиев предложения гостите да ударят японска камбана за мир, негово владеене – едно от 150-те умалени копия на по-голямата камбана, отлята по самодейност на японеца Чийоджи Накагава след Втората международна война и сложена на входа на постройката на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

„ Днес най-вече се нуждаем от мир “ – акцентира създателят на изложбата. Експозицията може да се види до 14 септември, а входът за нея е свободен.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР