Заплатите във висшите училище са два пъти по-високи, отколкото в

...
Заплатите във висшите училище са два пъти по-високи, отколкото в
Коментари Харесай

Вълчев: Заплатите във висшите училища са два пъти по-високи от средните училища

Заплатите във висшите учебно заведение са два пъти по-високи, в сравнение с в междинните учебни заведения . Това сподели пред публицисти в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи организация " Фокус ".
Вълчев разяснява, че ректорите и университетските препоръки са тези, които са определили дизайна на системата за възнаграждение. „ Една от тематиките ни е по какъв начин да привличаме и да задържаме и да мотивираме младите преподаватели. Със съвета на ректорите може би ще организираме няколко полемики по общи тематики и тактики за развиване на държавните висши учебни заведения. Няма подозрение, че тези висши учебни заведения, които през днешния ден влагат в млади преподаватели, на следващия ден ще бъдат положителни “, сподели Красимир Вълчев.
По думите му това би трябвало да бъде една от главните тактики за развиване. Той добави, че ще се организира и полемика, обвързвана точно със тези тактики. „ Системата на възнаграждение се дефинира и от спомагателните хонорари, научната степен и се получава една система, която е мощно основана на годините на старшинството и огромни разлики сред по-възрастните и по-младите преподаватели. Тези разлики доближават приблизително над три пъти в системата. Това демонстрират нашите разбори, само че ние нямаме опция да влияем на дизайна на системата на възнаграждение “, сподели Вълчев.
Той насочи зов към ректорските управления в по-голяма степен да насочват вниманието си към младите преподаватели, защото ректорите постоянно ги не помнят. По думите му едно висше учебно заведение ще бъде положително след 20 години, там където през днешния ден се влага в млади преподаватели .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР