Заплатите на депутатите и членовете на правителството ще бъдат намалени

...
Заплатите на депутатите и членовете на правителството ще бъдат намалени
Коментари Харесай

Намаляват заплатите на албанските министри и депутати до „края на войната с коронавируса”

Заплатите на депутатите и членовете на държавното управление ще бъдат понижени на половина до „ края на войната с коронавируса”. Това разгласи министър-председателят на Албания Еди Рама като част от проекта за справяне със обстановката, провокирана от COVID-19.

Той благодари за оказаната от президента Илир Мета поддръжка и съобщи, че неговата заплата няма да бъде намалявана. Независимо от това, Мета разгласи, че непринудено се съгласява заплатата му също да бъде понижена наполовине.

„ Институцията на президента на републиката се солидаризира с намаляването на годишния фонд в бюджет в полза на пренасочването на средства за поддръжка на здравните и други браншове, които са на първа линия при оправянето с световната пандемия COVID-19”, съобщи президентът.

В рамките на проекта за намаляване на последствията от ковид Рама разгласи, че от бюджета ще бъдат заделени пари за опазването на здравето, бизнеса и лицата в риск.

Мерките плануват трайно унищожаване на лихвите на длъжниците - семейства и дребни предприятия, за изразходвана електрическа енергия. Според Рама, финансовият резултат от нея възлиза на 150 милиона $ и ще обхване 211 024 клиенти.

Ще бъде отложен и данъкът върху приходите на популацията, како и представянето на данъчните заявления пред Централната банка на Албания. Планът влиза в действие от 20 март.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР