Заплахата от натрупването на неизползваем литий от употребените батерии, може

...
Заплахата от натрупването на неизползваем литий от употребените батерии, може
Коментари Харесай

БАР: Предизвикателството рециклиране на литиева батерия


Заплахата от натрупването на негоден литий от използваните акумулатори, може да се трансформира във опция за обезпечаване на непрестанно доставяне с материала в синхрон със зелената гражданска война посредством повторна приложимост и преработване на батериите.

Литият се употребява в браншове като строителството, фармацевтиката, керамичната и стъкларската промишленост, както и в автомобилната индустрия.

Рециклирането на литиеви йони се трансформира в съществена тематика в автомобилната промишленост. Нарастващата известност на хибридните коли поражда търсенето на литий в международен мащаб, разясняват от Българската асоциация за преработване.

В бъдеще преработването на литиево-йонни акумулатори се чака да бъде един от главните източници на литиево доставяне. Потенциалните съмнения на цените на лития биха повлияли на общата продажна цена на автомобила.

Оттук следва, че преработването се чака да бъде едно от средствата за хеджиране на несигурните и евентуални съмнения на цените, зараждащи заради геополитически или други бариери.

Има редица провокации, които евентуално ще окажат въздействие върху предлагането на литий в бъдеще.

Производителите търсят способи за превъзмогване на зависимостта от литий посредством повторна приложимост на литиеви акумулатори в други приложения (втори живот) и посредством преработване на батериите, откакто е приключил техния витален цикъл.

Батериите съставляват единствено към една четвърт от настоящото ползване на литий, което се чака да доближи към 40% до 2020 година

Въпреки това, няма стопански смисъл да се рециклират батериите. Рециклираният литий има до пет пъти по-висока цена от цената на лития, създаден от най-евтиния развой на солена вода. Компаниите за преработване не са конкурентоспособни да извличат литий от шлаката, или конкурентни за производителите на съоръжение, които да купуват на по-високи цени от фирмите за преработване.

Литият е 100% рециклируем и понастоящем се употребява за немоторни цели, като да вземем за пример строителство, или се продава на откритите пазари. В бъдеще се чака преработването да бъде значим фактор при ефикасното предложение на материали за произвеждане на акумулатори.

Пазарът за преработване на батерии се въздейства най-вече от технологията в предлаганите от тях артикули. Следователно, основният диференциращ фактор става цената, която в конкурентна среда понижава рентабилността за компаниите за преработване на акумулатори.

Специализираните процеси и профилираните дребни съоръжения за преработване, които са по-близо до производителите на транспортни средства, ще бъдат наклонност в бъдеще. Основното предизвикателство, което попречва промишлеността, е дълготрайният темперамент на финансовите вложения, изисквани от участниците на пазара за създаване на профилирани услуги за изхвърляне на боклуци.

Увеличаващото се произвеждане и ползване на литиеви акумулатори води до нуждата от преработването им. Рециклирането им е неизбежно от екологична, икономическа и здравна позиция, считат от БАР.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР