Записванията за зимата сочат, че около 60% от международните туристи

...
Записванията за зимата сочат, че около 60% от международните туристи
Коментари Харесай

60% от туристите през зимния сезон ще дойдат от съседните страни, обяви Ангелкова

Записванията за зимата сочат, че към 60% от интернационалните туристи ще бъдат от прилежащите страни, като чакаме растежи по някои от водещите пазари. Предвиденият растеж в броя на местата за пасажери в самолетите, идващи на летище София, през идния зимен сезон от Англия да вземем за пример към този момент е 17%. Прогнозира се нарастване и на полетите от Германия със 7 на 100, Унгария 16% и други

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на обичайна работна среща в Банско с представители на контролните органи, туристическия отрасъл и локалната власт за готовността за новия зимен сезон 2019/2020, оповестяват от Министерството на туризма.

Независимо от провокациите през сложната 2019 година, чакаме положителни резултати и през зимния сезон с помощта на общите ни старания, разгласи Ангелкова.

Тя напомни, че макар отрицателната акция при започване на годината, за времето от януари до септември 2019 година в това число в страната са регистрирани над 7,8 млн. визити на задгранични туристи, като спадът по отношение на същия интервал на рекордната 2018 година е едвам 0,8%.

По думите й Банско, фамозен зад граница като конкурентен ски център и място за огромни надпревари в снежните спортове, се утвърждава все по-категорично и като целогодишен курорт. Благодарение инициативността на общината и бизнеса през летните месеци на тази година над 77 хиляди са пренощувалите в места за настаняване в общината, като растежът по отношение на същия интервал на 2018 година е над 8%.

Много е значимо да разтеглим акцията за поощряване на вътрешния туризъм " Естествено в България ", с цел да я надградим и да привличаме към района повече български туристи, сподели още тя.

Ведомството ще продължи да работи за понижаване на административната тежест, с цел да насърчи бизнеса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР