Записаното в проекта за нов закон за движение по пътищата

...
Записаното в проекта за нов закон за движение по пътищата
Коментари Харесай

Идеята за задължителни каски и жилетки за велосипедистите е безумна, смятат от "Велоеволюция"

Записаното в плана за нов закон за придвижване по пътищата наложително носене на каска и светлоотразителна жилетка от велосипедистите е безумство, сподели през днешния ден Радостина Петрова от съдружие " Велоеволюция " на публично разискване по новите пътни закони. Според нея такова обвързване няма в нито една европейска страна.

" Там където това е въведено, в Австралия да вземем за пример, се следи понижаване на случаите на контузии на главата при велосипедистите, само че действително случаите с тях и жертвите се усилват. Обяснението, е че водачите инстинктивно ги одобряват за по-защитени и не са толкоз деликатни ". изясни Петрова.

Тя добави, че въвеждането на такова условие ще убие още в зародиш концепциите за създаване от системи за колела чартърен в страната. Като пропуск в закона Петрова уточни и въвеждането на наложителна възраст от 14 години за велосипедистите, с цел да имат право да карат по пътното платно. Тя уточни, че съгласно виенската спогодба минималната възраст е 12 години.

Представителят на " Велоеволюция " посочи, че е планувана регистрация в пътната полиция на велосипедите с мотор, само че не е посочено дали става дума единствено за тези с подобен с вътрешно горене, или и за колелетата с електрически мотор, който стават все по-популярни. Радостина Петрова приветства въвеждането на санкция за паркиране на велоалея, само че посочи, че в нито един от трите закона не е регламентирано какво съставлява тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР