Запис от Новогодишния концерт на Виенската филхармония в Златната зала

...
Запис от Новогодишния концерт на Виенската филхармония в Златната зала
Коментари Харесай

Случаен откъс от TikTok запис разкри, че и Йордан Цонев е бил на новогодишния концерт на Виенската филхармония

Запис от Новогодишния концерт на Виенската филхармония в Златната зала на " Музикферайн " сподели измежду гостите в залата и депутата от Движение за права и свободи и зам.-председател на Народното събрание Йордан Цонев.

Концертът е най-престижното музикално събитие за Нова година, за което билетите се купуват посредством лотария. Броят им е стеснен до два. Цените варират сред 35 и 1200 евро.

Тази година формален посетител на концерта беше и президентът Румен Радев. От публикуваната от президентството информация излиза наяве, че Радев е " единственият държавен водач, поканен на тазгодишното издание на обичайния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в Златната зала на " Музикферайн ".

Радев беше в залата дружно с австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Пак от фрагментите в обществените мрежи се вижда, че с президента на България е и щерка му, която в последните дни стана доста известна около иден филм на Максим Генчев с нейно присъединяване. До нея е служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

 светлочервен радев на новогодишния концерт на виенската филхармония, 2023 с щерка си радина радева

Докато визитата на Радев може да се одобри за форма на лобизъм в интерес на приемането на България в Шенген през идната година, то тази на Йордан Цонев наподобява по-скоро за персонално наслаждение. Цонев е познавач на класическата музика.

В края на предходната година Австрия и Нидерландия бяха двете страни, които постановиха несъгласие против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Новогодишният концерт на Виенската филхармония тази година беше под палката на маестро Франц Велзер-Мьост. След 2011 година и 2013 година концертът на 1 януари 2023 е третият път, когато Франц Велзер-Мьост дирижира влиятелното културно събитие.

Новогодишният концерт за 2023 година е излъчен в над 90 страни и гледан от милиони телевизионни фенове по целия свят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР