Запазването на ядреното споразумение с Иран е все по-трудно, но

...
Запазването на ядреното споразумение с Иран е все по-трудно, но
Коментари Харесай

Става все по-трудно ядреното споразумение с Иран да оцелее, заяви ЕС

Запазването на нуклеарното съглашение с Иран е все по-трудно, само че вършим всичко по силите си, с цел да може то да оцелее. Става дума за сигурността на света, освен на района и на Европа. Това съобщи през днешния ден представител на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Очакваме отчет от Международната организация за атомна сила. Това е единствената институция за самостоятелна оценка, добави представителят във връзка днешните известия на Техеран за в допълнение отдалечаване от постигнатите договорености с интернационалната общественост.

Европейски Съюз поддържа използването на съглашението, макар отдръпването на Съединени американски щати от договореностите. Призоваваме иранската страна да приключи нарушаванията и да се въздържа от последващи ограничения, които подкопават цялостното приложение на нуклеарната договорка, съобщи представителят.

По неговите думи Европейски Съюз е угрижен от днешното изказване на иранския президент Хасан Рохани, който предизвести за идно от на следващия ден обновяване на обогатяването на уран в завода във Фордо. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР