Запазването на вносните мита от Сърбия и Босна и Херцеговина

...
Запазването на вносните мита от Сърбия и Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Митата са единствената защита за границата на Косово, смята бивш министър

Запазването на вносните мита от Сърбия и Босна и Херцеговина е " единственият инструмент, който предотвратява смяната на границите " на Косово, съобщи някогашният министър на Косово за разговор с Белград - Едита Тахири.
„ Правителството на Косово и самият Харадинай би трябвало да запазят митата за сръбските артикули, тъй като митото сега е единственият инструмент, който пречи на концепцията за смяна на границите”, показва Тахири, представена от БГНЕС.
Според нея митата не би трябвало да се отстраняват, до момента в който Косовският парламент не одобри платформа, която да регламентира границите на разговора сред Косово и Сърбия.
„ Като се има поради, че Народното събрание към момента не е съумял да одобри алените линии, които ще защитят границите, суверенитета на Косово, митото е единственият механизъм за попречване на диалога”, съобщи някогашният косовски договарящ в разговора със Сърбия.
Тахири поддържа подкрепя държавното управление на Рамуш Харадинай и е уверена, че пренебрегването на настояването на Вашингтон за унищожаване на цените няма да засегне стратегическите връзки сред Косово и Съединени американски щати.
„ Стратегическите и другарски връзки с Америка не са опростени до едно-единствено измерение, като таксата. Стратегическите връзки сред Косово и Съединени американски щати бяха построени преди 30 години още през 1990 година Те имат своята основа в солидни полезности, като отбрана на Съединени американски щати и поддръжка за независимостта и границите на Косово”, показва някогашният косовски министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР