Запазването на добро психично здраве е от ключово значение за

...
Запазването на добро психично здраве е от ключово значение за
Коментари Харесай

Оставете провалите в миналото

Запазването на положително психологично здраве е от основно значение за триумфа в бизнеса. В последна сметка каквито и да са вашите цели и трудностите, които стоят по пътя към тяхното реализиране,  най-трудните борби са тези, които човек води със себе си. Ако не обръщате нужното внимание на вашата душeвност, рискувате да навредите както на личното си показване в работата, по този начин и на хората, които зависят от вас. Ето четири метода да извършите душeвността си по-устойчива:

Примирете се с обстоятелството, че някои неща са отвън ваш надзор

Няма човек, който да не изпитва безпокойствие и терзания. В доста случаи тези паники са резултат от обстоятелството, че не всичко в живота ни е под наш надзор. Затова е значимо да се фокусирате върху тези неща, които в реалност зависят от вас. Вдигнете крайници си от педала на газта, намалете темпото, посрещнете провокациите едно по едно и се концентрирайте върху това, на което може да повлияете.

Фокусирайте се върху положителни мисли

Ако се чувствате уплашени и разтревожени, би трябвало да се раздвижите. Излезте на открито за глътка пресен въздух. Сложете си слушалките и натиснете „ play ” на вашето обичано релаксиращо парче. Опитайте да откъснете мислите си от това, което ви тревожи. Докато се разхождате, пробвайте да се концентрирайте върху положителни мисли, които да ви накарат да се чувствате обичани, ценени и. По този метод ще разберете за какъв брой доста неща във вашия живот би трябвало да бъдете признателни.

Обучете мозъка си да не се опасява от най-малките неща

Както е споделил американският президент Франклин Д. Рузвелт: „ Единственото нещо, от което би трябвало да се опасяваме, е самият боязън “. Страхът е нещото, което ви сковава преди всяка значима среща или презентация. Той ви кара да имате възприятието, че всяка дребна неточност може да ви бъде последна. След като всичко свърши обаче осъзнавате, че въобще не сте били в заплаха. Затова е значимо да обучите мозъка си да не гледа на всяко предизвикателство като на въпрос на живот и гибел. С времето ще се адаптирате към нов метод на мислене, който ще ви носи по-малко стрес и напрежение.

Спрете да съжалявате за неща от вашето минало

Умните и щастливи хора нормално са и по-успешни, тъй като те защищават добре мозъка си от непотребни паники и терзания, в това число разкаяния и размишления за отминали събития. В един или различен миг от нашия живот всички сме изпитвали неприятното възприятие, което върви ръка за ръка с неуспеха, само че в случай че продължавате да мислите за него месеци и даже години, откакто се е случило, то вие сте тръгнали по неприятен път, който може да нанесе съществени вреди върху вашето психологично здраве. „ Разликата сред сполучливите хора и останалите е във времето, което те отделят за самосъжалание “, споделя съдията от „ Shark Tank “ Барбара Коркоран. Ппровалите са естествена и неразделна част от феномена, който назоваваме живот. Оставете ги в предишното и продължете напред.

………….

Марсел Шванц, създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР