Запазването и усъвършенстването на породата Бургаски преметач е най-голямата гордост

...
Запазването и усъвършенстването на породата Бургаски преметач е най-голямата гордост
Коментари Харесай

Вижте в четвъртък на „Тройката“ най-добрите екземпляри от породата Бургаски преметач

Запазването и усъвършенстването на породата Бургаски преметач е най-голямата горделивост на запалянковците от локалното гълъбовъдно сдружение „МИР“.

По случай неговата 60-годишнина, те провеждат жива галерия на площад „ Тройката “ – в четвъртък, 11 август, от 10 часа. Повече за качествата и развъждането на тези птици ще научите от бургаските селекционери на място. Шарената им шатра ще видите отдалеко.

„Решихме за 60-годишнината на сдружението да сме измежду повече хора, с цел да покажем резултатите от любовта и грижите ни към гълъбите. Имаме десетки награди от национални, балкански и европейски шампионати. Ще се постараем огромна част от тях да подредим в шатрата. Всеки, който пристигна при нас, ще бъде удивен и от породите гълъби, които също ще бъдат там. Ще подберем най-хубавите. Хората ще могат да получат повече информация за развъждането им. Безспорно гордостта ни е локалната порода Бургаски преметач. Ще бъдам щастливи да зарадваме и допринесем още за лятното въодушевление на бургазлии и гостите на града!“, споделят гълъбовъдите.

* За породата

Има данни за съществуването на породата Бургаски преметач още от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Произхожда от Ориенталския ролер. Гълъбът е най-вече едноцветен, има присъща форма. Достига до 3-часов кръгообразен полет. Лети на междинна височина и е с виртуозно премятане. Бургаските селекционери непрестанно усъвършенстват породата, само че това не се отразява на летателните и акробатични качества на преметача.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР