Запазването и рестартът на туристическия сектор са отговорност не само

...
Запазването и рестартът на туристическия сектор са отговорност не само
Коментари Харесай

Марияна Николова призова работещите в туристическия сектор да се ваксинират

Запазването и рестартът на туристическия бранш са отговорност освен на държавното управление, само че и на работещите в него. Затова приканвам работещите в сектора - всички, с директен или индиректен допир с клиентите и туристите, да се имунизират непринудено в четвърта фаза. Това е единственият метод туристите и клиентите на заведенията да се усещат сигурни. Това прикани вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова във връзка почналата четвърта фаза на имунизиране у нас, оповестена от премиера Бойко Борисов в четвъртък. Те могат да бъдат ваксинирани на всички пунктове в страната, особено основани за всеобщата имунизация.

Призовавам и браншовите организации, които упорстваха за предпочитано имунизиране за заетите в бранш туризъм, както и всички ангажирани с даването на артикули и услуги в сектора, да създадат нужната организация измежду своите чиновници за имунизацията, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

По думите ѝ виновното държание е единственият метод секторът да бъде съхранен и оптимално бързо да работи за своето възобновяване. Смятам, че хората, които са заети в туризма, са на първа линия – от слизането от самолета или рейса, обслужването, изхранването и въобще цялостната грижа по здравословния и безвреден престой на туристите, уточни министър Николова. Според нея имунизациите ще ускорят рестарта в туризма.

Вицепремиерът добави още, че имунизирането освен ще докара до понижаване на заболеваемостта, само че и до бързо възстановяване на стопанската система в България. Много бизнеси са затворени и имунизацията е единствената опция да си върнем естествения метод на живот отпреди пандемията. Вицепремиерът напомня, че туризмът е най-силно засегнатият бранш и той незабавно се нуждае от по този начин стремежи рестарт. Ваксинирането е въпрос на персонален избор, само че аз имам вяра, че хората ще вземат за себе си вярното решение, заключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР