Запалването на коледните светлини и покупките за Черния петък“, който

...
Коментари Харесай

Дронове ще следят да няма струпвания на хора в Мадрид |

Запалването на коледните светлини и покупките за „ Черния петък “, който в Испания прерасна в „ Черна седмица ”, поради дългите интервали на ограничавания, в този момент доведоха до скупчване на големи тълпи в главните търговски региони на страната. Въпреки ограниченията за сигурност, които са в действие заради пандемията, в центъра на огромните градове през целия ден на процедура беше невероятно да се поддържа безвредно разстояние, заяви кореспондентът на БНР.

В Мадрид Общинската полиция трябваше да разположи огради за сигурност в една от съществени търговски артерии-улица Пресиадос, с цел да предотврати влизането на хората или да промени посоката на придвижване.

Това се случва ден откакто районният министър на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро прикани популацията да „ заобикаля комерсиалните улици и тълпите “ през този уикенд и откакто кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда, помоли мадридчани да се „ насладят “ на седмиците преди Коледа, само че да го създадат с нараснало внимание.

Той предизвести, че опасността от ковид към момента съществува и би трябвало да се съблюдава отдалеченост. Подобна бе и обстановката в Хихон, Сарагоса, Валенсия, Малага.

Това накара общинските управляващи да реагират неотложно и да разгласят, че идващият уикенд, който дружно с понеделника и вторника след него са почивни ще усилят защитата в центровете на градовете.

В Мадрид общинската полиция счита да разположи над 100 сътрудници, които с дронове ще следят къде има скупчване на хора. Ще се инсталират и преносими светофари на пешеходните зони, които ще указват дали можеш да продължиш безвредно да се движиш или би трябвало да избягваш тази алея.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР