Западните страни имат по-песимистично виждане за изкуствения интелект в сравнение

...
Западните страни имат по-песимистично виждане за изкуствения интелект в сравнение
Коментари Харесай

Богатият Запад гледа по-скептично към изкуствения интелект спрямо развиващите се страни

Западните страни имат по-песимистично виждане за изкуствения разсъдък спрямо нововъзникващите пазарни стопански системи, сочи барометърът на компанията за пазарни изследвания Ipsos, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция. Проучването е направено по поръчка на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос. Според допитване в 28 страни китайците са най-оптимистични за изкуствения разсъдък, като 78% от интервюираните считат, че той ще им донесе повече преимущества, в сравнение с неудобства. Следват саудитците (76%), индийците (71 на сто) и перуанците (70%).
За разлика от тях жителите на западните страни са по-песимистични. Това е най-силно изразено при французите (31% виждат повече преимущества, в сравнение с неудобства), следвани от канадците (32 на сто), нидерландците (33%) и американците (35 на сто).
Разпределението е съвсем същото, когато се слага въпросът: Мислите ли, че изкуственият разсъдък ще усъвършенства нещата за вашето семейство. Перуанците дават 81% позитивни отговори по отношение на 41 на 100 при белгийците, които са най-слабо въодушевени по този въпрос.
В Китай чакат изкуственият разсъдък да докара до усъвършенствания в образованието и професионалната подготовка. Във Франция и други западни страни популацията не е по този начин привикнало с изкуствения разсъдък и демонстрира по-малко доверие.
Като цяло в света 77% чакат усъвършенствания в образованието и професионалната подготовка с помощта на изкуствения разсъдък по-скоро, в сравнение с в заниманията и превоза. Едва 37 на 100 обаче чакат от това усъвършенствания в областта на правата и свободите, а 47% се надяват на възстановяване на заетостта.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР