Западните политици и правителства не искат да възприемат като нещо

...
Западните политици и правителства не искат да възприемат като нещо
Коментари Харесай

Der Spiegel: Лицемерното отношение на Запада към Путин

Западните политици и държавни управления не желаят да възприемат като нещо друго от агресор и деспот. Освен това гледат на себе си като на миротворци и гъвкави дипломати. Но в случай че се обърнем към обстоятелствата, тяхното двуличие става явно: Русия неведнъж е подавала ръка на Запада и е получавала високомерен отвод. Когато Путин пристигна на власт за първи път, той се опита да откри положителни връзки със Запада, само че предлагането му беше отхвърлено. Сега следва разплатата, разяснява Франциска Аугщайн в публикация за немското издание Der Spiegel, показана от организация Фокус.

Не единствено гръцката философия оставя забележима диря в историята, само че и самите философи. Преди малко по-малко от 500 години, преди началото на християнската последователност, когато боговете бяха към момента живи, един ден на Анаксагор беше изпратено известие със следното наличие: синът ви умря. Мъдрият Анаксагор реагира на това малко: „ Отдавна знам, че синът ми е смъртен “.

Този епизод чудесно разказва позицията на Запада към Путин. Критикът на режима Алексей Навални е затворен, а неговите поддръжници са преследвани. Путин е уредил всичко по подобен метод, че да може да се кандидатира за идващия президентски мандат, а може би и за различен. Мнозина заключават, че в този момент Путин демонстрира същинското си лице и от дълго време знаят, че той е автократ и деспот.

Тази оценка допуска, че Путин не се е трансформирал, той е останал правилен на себе си от самото начало, без значение от външните събития. За сметка на това западните политици и държавни управления се считат за доброжелателни, помирителни и дипломатично гъвкави сътрудници, които непрестанно би трябвало да дават отговор на нападателните дейности на Русия след анексирането на Крим през 2014 година Те вършат това благодарение на стопански наказания и скупчването на от ден на ден оръжия на границата с Русия.

Именно в тази светлина се показва всичко, в случай че също така не се вземе поради отбраната на правата на индивида.

При Путин корупцията стана „ подредена “

Западните водачи приказват за правата на индивида. По-лесно би било да се повярва в това, в случай че те също приказваха за страни, които считат изтезанията и убийствата за нещо обикновено, да вземем за пример Саудитска Арабия. Но Западът го приема, тъй като Саудитска Арабия е „ наш другар “. Що се отнася до Русия, не е мъчно да се отгатне, че Студената война продължава в съзнанието на хората. Но би трябвало да погледнете от близко Путин.

Този човек е учтив в западната традиция. Говори немски. Жалкият съветски президент Борис Елцин постъпи вярно, когато назначи Путин за собствен правоприемник. Докато Елцин изграждаше съветската стопанска система в сходство с неолибералните правила, Западът го смяташе за отличен сътрудник и какво в действителност се случваше с стопанската система нямаше значение. Путин - това би трябвало да се означи - не пристигна на власт вследствие на пуч. Но той трябваше да почисти куп отпадък, останал след Елцин.
 Европейски Съюз разисква новата си тактика към Русия „ Отблъскване, въздържане, включване ” Европейски Съюз разисква новата си тактика към Русия „ Отблъскване, въздържане, включване ”
Държавните и държавните ръководители на Европейския съюз на срещата на върха на 24-25 юни ще обсъдят новата тактика на Европейски Съюз към Р...

При Путин корупцията стана подредена и предсказуема за жителите. Това е немислимо в Германия. В , в тази гигантска страна, постигането на подобен резултат, несъмнено, не е лесна работа. Затова Путин получава откровена поддръжка на изборите - не толкоз от представители на образования хайлайф, а от хора, които живеят на стотици километри от Москва.

През 2001 година Путин изнесе тирада в немския Бундестаг и произнесе някои изречения на немски. Той предложи да се сътвори зона за свободна търговия от Владивосток до Лисабон. И също - да се одобри Русия в НАТО. Депутатите го приветстваха и даже се изправиха на крайници.

Но от този момент нищо не се е случило в това отношение. Западът има насъбрана завист против Русия.

През 2007 година Путин направи нов опит - във връзка Конференцията за сигурност в Мюнхен. Той съществено предизвести западните слушатели, че продължаването на антируската политика, както и интервенциите, които не са утвърдени от Съвета за сигурност, както през 1999 година в Косово, ще нанесат големи вреди. Ние, Русия, желаеме да си сътрудничим с вас, сподели Путин. Франк-Валтер Щайнмайер, който по това време беше външен министър на Германия, разяснява едва-едва предлагането на Путин.

Един чиновник на Кремъл сподели през тези години: „ Можем да вършим каквото си желаяме. Вие по този начин или другояче не ни обичате “.
 Западът направи съществена неточност като повярва в края на историята “ Западът направи съществена неточност като повярва в " края на историята “
След разпадането на Съветския съюз в Съединени американски щати се популяризира концепцията, че е пристигнал „ краят на историята “ и към този момент няма какво да попре...

Кремъл се почувства излъган

Когато през 2011 година в Либия избухна гражданската война, Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се съгласи да се сътвори зона за възбрана на полети, с цел да се понижи броят на бомбардировките и да се защитят цивилните. Франция и Англия се възползваха от това, а след тях и Съединени американски щати, чиято цел беше да смъкват Муамар Кадафи. В тази страна към този момент не може да се приказва за държавност. И в Кремъл се почувстваха излъгани и направиха съответните изводи - чак до политиката към Сирия.

В Русия не не помнят за безсмислените войни, водени в името на демокрацията в Афганистан и Ирак. Дългогодишното наличие на НАТО в Афганистан даде малко резултати. След свалянето на Саддам Хюсеин, Ирак стана неконтролируем и евентуално през днешния ден множеството жители на тези страни ще кажат, че са живели по-добре при диктаторите (поне при Саддам нямаше спирания на тока - единствено като пример).

Кремъл не не помни за интервенцията на НАТО в Косово през 1999 година, която наруши интернационалното право. В същото време Кремъл е сюрпризиран и не схваща за какво Западът застана срещу битката на Москва против ислямистките терористи в Чечения.

Аз, създателят на тази публикация, не съм другар на Русия. Просто посрамвам обстоятелства. Ето какво неотдавна написа Уилфрид Джилге, специалист по Източна Европа: „ Русия със своите войски и военни учения е рисково покрай границите на НАТО. Такива неща могат да се одобряват единствено на смешка. В последна сметка обстановката е тъкмо противоположната: НАТО, приемайки нови членове, се доближава все по-близо до границите на Русия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР