Западните икономики са по-уязвими, отколкото техните правителства очаквахаНа 25 юни

...
Западните икономики са по-уязвими, отколкото техните правителства очаквахаНа 25 юни
Коментари Харесай

Способен ли е Западът да се поучи от грешките си?

Западните стопански системи са по-уязвими, в сравнение с техните държавни управления чакаха

На 25 юни The New York Times написа: „ Оглавяваният от Съединените щати съюз е отчаян и засегнат от глобите против Русия. Владимир Путин напредва във войната си с Украйна, до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници се борят с растящите цени на силата и инфлацията “.

„ През март Байдън се похвали, че глобите „ смазват съветската стопанска система “ и че „ рублата е в руини “. Оказа се обаче противоположното: „ Приходите от съветски нефт слагат върхове с покачването на цените на петрола. И откакто се намали през февруари, рублата доближи седемгодишен връх по отношение на $ тази седмица.

Последната фраза е на практика единственото правилно изказване в публикацията. Останалото е несполучлив опит за изглаждане на това, което американската преса назовава " възходящи стопански проблеми ". Междувременно тези проблеми стават от ден на ден всеки ден освен стопански, само че и обществени.

NYT твърди читателите: „ Ограниченията върху износа на технологии за Русия последователно задържат растежа на нейните промишлености, от аерокосмическата до компютърната. И те дават обещание, че срещата на върха на Г-7 (провежда се на 26-28 юни в Мюнхен) „ ще разиска нови проекти за по-нататъшно „ стягане на винтовете “ в съветската стопанска система “.

Веднага следва дезинформация: „ Украинското държавно управление твърди, че... хиляди цивилни умират вследствие на завземането на територии от Русия в Източна Украйна. И незабавно се означават „ удивителният мащаб и грубост на съветската офанзива “, както и „ храбростта на съпротивата на Украйна “.

Предвид дълбокото незнание на американската аудитория за всичко, което се намира отвън тяхната страна, сходни изказвания („ хиляди цивилни умират вследствие на съветското завладяване на територия в Източна Украйна “ ) се преглъщат от американците, те имат вяра. Украйна измисля хиляди цивилни жертви, всеобщи изнасилвания, грабежи на едро и американските медии усърдно възпроизвеждат това.

Безмислено повтаряйки лъжите на украинските медии, американските публицисти въпреки всичко са принудени да признаят, че Съединените щати не вършат нищо за преустановяване на спора, а в противен случай: главното е да „ усилят разноските на Русия “. „ Антъни Блинкен сподели, че Съединените щати „ усилват разноските на Русия за по-бързо преустановяване на войната посредством невиждани наказания и надзор върху износа “. Американската администрация обаче въобще не е предложила обществено анулация на глобите в подмяна на съветски отстъпки на бойното поле.

„ Като цяло считам, че сме достигнали политическите граници на глобите “, споделя Джерард Дипипо, някогашен върховен офицер от американското разузнаване по икономическите въпроси. „ Новите наказания евентуално не са нужни и сигурно не са задоволителни за реализиране на допустим завършек на спора. Но украинските победи на бойното поле евентуално са нужни и ще бъдат задоволителни.

Остава да се запитаме: задоволителни защо? За да спре игрите на оцеляване, които държавното управление на Съединени американски щати е възнамерявало да провежда за Европа и Русия?

Дори одиозни персони като Алина Полякова, президент на Центъра за разбор на европейската политика, виждат светлината: „ Санкциите сигурно не възпират съветските сили от военната интервенция, която организират. Тези хора обаче не се уморяват да лъжат: „ Това, от което Путин и елитите се интересуват, са приходите и те към момента получават приходи от продажбата на енергийни артикули. “ Това е типичен образец за психическа проекция на нечия /неруска/ ценностна система върху съветската.

Част от казуса, по мнението на Андрю Вайс, вицепрезидент на фондацията на Карнеги, е, че западните стопански системи са по-уязвими, в сравнение с техните държавни управления са очаквали. (Само част?). В края на февруари Дулип Сингх, неотдавна заместник-съветник на Белия дом, сподели: „ Ние съзнателно насочихме болката от нашите наказания върху съветската стопанска система. Нито една от нашите ограничения няма за цел да наруши енергийния поток към международните пазари.

Сега обаче те оправдават колапса на европейската стопанска система, като споделят, че „ западните водачи бяха принудени да вършат неща, които в началото не са възнамерявали или не са желали да вършат, а точно да наложат наказания на съветския нефтен и газов бранш “, споделя Андрю Вайс.

Междувременно шефът на Фед Джером Пауъл подсети на сенатската комисия: „ Инфлацията беше висока преди, несъмнено, преди началото на войната в Украйна “. Това обаче не пречи на Байдън да упреква Путин за проблемите на Америка и да се надява да „ насочи болката от глобите “ към Русия.

Изсипват се обещания какъв брой скоро Русия ще почувства тази болежка. Блинкен сподели на 24 юни в Берлин, че доста икономисти предвиждат, че Брутният вътрешен продукт на Русия ще се свие с 10-15% тази година. „ Москва до момента предотврати икономическа рецесия, като предприе незабавни ограничения за поддръжка на своята валута, само че тази тактичност е неустойчива. Припомнете си, че преди седем години Барак Обама се похвали, че глобите „ за анексирането на Крим “ ще раздерат съветската стопанска система на парцали, а през днешния ден някогашни чиновници на Обама споделят, че тези наказания са имали в най-хубавия случай непретенциозно влияние.

Блинкен, като за сламка, се хваща за въображаемите паники на популацията на Руската федерация от обстоятелството, че „ Русия има малко артикули, които може да купи с приходите си от нефт, а запасите от артикули като iPhone скоро ще се изчерпят, което ще направи руснаците още по-нуждаещи се “.

Известен почитан американски чиновник приказва тайно в Берлин („ с цел да се приказва по-свободно по чувствителни политически въпроси “ ) и сподели на публиката нещо извънредно: „ Влиянието на глобите в Москва е явно: първокласните магазини към Червения площад, в това число тези, които продават кожи, чанти от Gucci и Lamborghini, сега са затворени. Много богати руснаци са отишли в Турция и Обединените арабски емирства.

Тези загуби безспорно ще смажат съветския дух. Без международни марки и айфони руснаците няма да оцелеят. Особено в провинцията, където маркови чанти, iPhone и кожи, са, несъмнено, от първа нужда.

След тази публикация, оповестена от флагмана на американската публицистика, неналичието на експерти на Запад, които да схващат руснаците, а не да проектират американските възгледи и отзиви върху тях, става изключително явна.

Може би тези " специалисти " считат, че тези " богати руснаци ", за които родината е просто място, където се намира столицата им, това е съветският народ. Ако имаха действителността пред очите си, а не психическа проекция на фантазиите си, те щяха да изоставят проектите си за смазване на Русия посредством затворени бутици и заведения за бързо хранене. Да не приказваме за напускането на олигарсите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР