Западните държави ще изключат няколко руски банки от международната финансова

...
Западните държави ще изключат няколко руски банки от международната финансова
Коментари Харесай

Западът ще изключи от SWIFT някои руски банки и ще парализира централната


Западните страни ще изключат няколко съветски банки от интернационалната финансова система SWIFT – ход, който ще удари съветската търговия и ще затрудни бизнеса на съветските компании. Решението бе оповестено в събота късно вечерта, на третия ден от съветската военна инвазия в Украйна, до момента в който столицата Киев е подложена на непрестанен обстрел от съветските сили, само че героично се съпротивлява.

Първите наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия бяха въведени още в първия ден на войната, само че поради съпротивата на Германия, Италия, Унгария и Кипър Русия не беше изключена от SWIFT.

Предложението е в съгласие с управленията на Съединени американски щати, Франция, Италия, Германия, Англия и Канада, означи в изключително послание ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Предлагаме на европейските водачи да засилим нашия отговор на съветската инвазия в Украйна и да ограничим опциите на Путин да финансира военната си машина, съобщи тя.

Фон дер Лайен посочи, че ще предложи нови ограничения за уединяване на Русия от интернационалната финансова система и от западната стопанска система. Тези ограничения също по този начин целят “парализиране” на Руската централна банка , с цел да не може тя да се намеси за ограничение на последствията от към този момент наложените наказания против Москва посредством прибягване до интернационалните си запаси.

Към момента не е ясно от кой момент новите наказания влизат в действие.

Предвижда се също да бъдат наложени ограничавания за " златните паспорти " за страни от Европейски Съюз за заможни руснаци , свързани с управляващите в тяхната страна. Следващата седмица се предлага да бъде задействана интернационална група, която да следи за използването на западните наказания и да търси и открива имущество на включените в санкционните описи .

Изразена е подготвеност описите да бъдат допълвани, в това число с имената на хора от фамилиите на към този момент глобените. Предвижда се следене на собствеността на засегнатите от глобите, тъй че тя да не бъде прехвърляна където и да било по света .

Сред ограниченията са също общи дейности против дезинформацията и хибридните закани . Европейска комисия ще предложи на страните от Европейски Съюз да одобрят посочените ограничения, като показва подготвеност за предложение на спомагателни ограничавания, с които Русия да понесе отговорност за нападението против Украйна.

В взаимно изказване на Европейска комисия, Съединени американски щати, Франция, Италия, Германия, Англия и Канада сe осъжда нападението против народа на Украйна. Подкрепяме украинското държавно управление и украинците в героичната им опозиция против съветското навлизане. Ще търсим отговорност от Русия и дружно ще създадем по този начин, че тази война да бъде стратегически неуспех за (руския президент Владимир) Путин, се показва в текста.
P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР