Западни разузнавачи са се сдобивали със строго секретна информация за

...
Западни разузнавачи са се сдобивали със строго секретна информация за
Коментари Харесай

САЩ и Германия изглежда са шпионирали свои противници с помощта на криптофирма

Западни разузнавачи са се сдобивали със строго секретна информация за държавни управления по света посредством скрития си надзор върху компания за криптиране - Crypto AG, споделят медийни изявления. Швейцарските управляващи проверяват обстоятелствата по обвиняванията.
Съединените щати и някогашната Западна Германия няколко десетилетия са шпионирали доста страни, като са подкрепяли швейцарска компания, която продава кодиращи артикули, съгласно взаимен отчет, оповестен от The Washington Post и публичните телевизионни оператори ZDF в Германия и SRF в Швейцария, съобщи БГНЕС.
Съобщава се, че чиновници на разузнаването в Съединени американски щати и Федерална република Германия са основали швейцарска компания Crypto AG, която по-късно е продавала продуктите си на над 100 страни. Тези клиенти наподобява не са знаели, че техните кодирани връзки няма да са загадка за две от водещите сили на НАТО.
Швейцарските управляващи разясниха, че са почнали следствие на изказванията, че производството на устройствата за криптиране е интервенция на Централно разузнавателно управление на САЩ и западногерманското разузнаване, което им е разрешило да наблюдават дейностите на клиентите, купили продуктите. Иран, Индия и Пакистан, дружно с военните хунти в Латинска Америка и Ватикана, са посочени за клиенти на швейцарската компания.
Достъпът до връзки в границите на държавните управления е оказал помощ на Съединени американски щати да придобият визия за събития като рецесията с заложници в Иран през 1979 година до либийските офанзиви на берлинска дискотека през 1986 година В медиите също по този начин се оповестява, че Crypto AG е предоставяла на Англия информация за военните интервенции на Аржентина по време на Фолклендска война през 1982 година
Съветският съюз и Китай не са купували устройства за криптиране от Crypto AG.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР