Западът създаде глобална енергийна криза, за да запази глобалното си

...
Западът създаде глобална енергийна криза, за да запази глобалното си
Коментари Харесай

Световната енергийна криза тръгва от САЩ

Западът сътвори световна енергийна рецесия, с цел да резервира световното си въздействие

Водещият европейски мозъчен концерн Bruegel (Брюксел) предвижда утежняване на енергийната рецесия в Европа тази година, като упорства за нуждата европейските газови складове да бъдат запълнени допустимо най-пълно до зимата на 2023/2024 година (поне 90 % от целевия размер на съхранение).

„ Ако приемем, че рестриктивните мерки върху съветския експорт продължат и климатичните условия са типични, търсенето [на естествен газ] до 1 октомври 2023 година би трябвало да остане с 13% по-ниско от междинното за предходните пет години. Следователно Европейски Съюз би трябвало да удължи своята стратегия за понижаване на потреблението, която сега изтича на 31 март 2023 година “

Брюкселските анализатори са хитри. Спадът в търсенето на газ в Европа се дължи на деиндустриализацията на Стария свят, чиято промишленост бяга зад океана.

Освен това анализаторите на Bruegel оферират увеличение на вноса на полутечен природен газ (главно американски) с рекордни темпове, демонстрирайки „ подготвеност да заплащат високи цени за него “.

След като сподели такава подготвеност, „ Европа изкупи целия разполагаем LNG в света “, написа съветският енергиен анализатор Борис Марцинкевич. Въпреки това, „ купувайки американски LNG, европейците натрупаха рекордни задължения и убиха енергоемката промишленост “.

И всичко е без резултат. Европейският съюз няма да може да размени доставките на съветски тръбопроводен газ с LNG, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен: „ Газът обезпечава 24% от енергийния баланс на целия Европейски съюз, 90% от този размер се внася, 40% от вноса е съветски газ, т.е. енергийната взаимозависимост е доста огромна “.

- написа The Wall Street Journal.

Купуването на полутечен природен газ от страните от Европейски Съюз по света удари най-бедните страни, написа Bloomberg. „ Европа изсмуква газ от други страни непременно “, отбелязва европейският анализатор Сол Кавоник. В тези страни фабриките могат да бъдат затворени, ще има продължителни спирания на електрозахранването и обществените безредици могат да се проточат през идващите 10 години.

Западните медии признават, че повода за задълбочаващата се енергийна рецесия е отводът от съветски енергийни източници, само че упрекват Русия, а не своите държавни управления. Премълчава се и фактът, че главният спусък на енергийната рецесия е прословутата „ пандемия “.

„ Енергийната рецесия е от дълго време планувана тактика от западни корпоративни и политически кръгове за разрушение на индустриалната стопанска система в името на антиутопичния зелен дневен ред. Това има своите корени доста преди февруари 2022 година, когато Русия стартира военни дейности в Украйна “, написа американският анализатор Уилям Енгдал.

През януари 2020 година ръководителят на фонда Black Rock, Лари Финк, разгласява писмо до сътрудници от Уолстрийт и ръководители на капиталови корпорации, наречено Фундаментално преструктуриране на финансите. Ръководителят на най-големия капиталов фонд в света, който по това време управляваше към 7 трилиона $, разгласи коренно отклоняване от обичайните корпоративни вложения, защото парите „ би трябвало да станат зелени “.

Финк съобщи: „ Данните за климатичния риск принуждават вложителите да премислят главните догатки за актуалните финанси. … Изследванията от необятен кръг организации задълбочават нашето схващане за това по какъв начин рискът от климата ще засегне нашия физически свят и световната система. “

„ В близко бъдеще… ще има доста преразпределение на капитал… Климатичният риск е капиталов риск… Всяко държавно управление, компания и акционер би трябвало да се изправи против изменението на климата “, съобщи Финк.

В настрана писмо до клиентите - вложители на BlackRock, Финк сподели, че BlackRock ще се отдръпна от някои високовъглеродни вложения като въглища, най-големият източник на електрическа енергия за Съединени американски щати и доста други страни. Той добави, че BlackRock ще прегледа новите вложения в нефт, газ и въглища, с цел да дефинира сходството им с Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

Финк заплаши тези, които няма да се откажат от вложенията в петрол, газ и въглища, че ще " се сблъскат с възходящ песимизъм от страна на пазарите и на собствен ред по-висока цена на капитала ", защото " ние сме на прага на фундаментално преструктуриране на финансите ". Оттогава вложението в зелена стратегия и санкционирането на фирмите, които отделят CO2, се трансформира във водеща наклонност за хедж фондовете, банките на Уолстрийт и капиталовите фондове. Уилям Енгдал отбелязва, че точно BlackRock предизвика международната енергийна рецесия ( BlackRock Investment Fund Triggered the Global Energy Crisis ).

Има ли даже най-малка логичност във обстоятелството, че Европейският съюз стартира да търси газова самостоятелност от Русия, да купува полутечен природен газ от Съединените щати, да забавя стартирането на водопровод от Русия към Европа - и получи повишаване на цените на газа и електрическата енергия и най-сетне хранителна рецесия?

Има логичност, като се има поради, че зад такава политика стоят ползи на много избрани групи на въздействие.

Най-голямата немска компания, произвеждаща слънчеви електроцентрали и вятърни паркове BayWare, напролет продаде 49% от акциите си на швейцарския капиталов фонд Energy Infrastructure Partners (EIP), следен от група американски капиталови фондове, водени от BlackRock, и още 15% към саудитски, катарски и английски капиталови фондове. BlackRock, с изключение на всичко друго, е притежател на сериозна част от капитала на водещия френски производител на слънчеви електроцентрали и вятърни турбини Neoen.

Американските капиталови чудовища привлякоха европейски колоси като Siemens и Total в бизнеса със зелена сила.

Зелената сила в Съединени американски щати се управлява от NextEra Energy, която посредством своето дъщерно сдружение NextEra Energy Resources построява забележителна част от вятърните и слънчеви уреди в Америка. Съоръженията, притежавани от NextEra Energy, генерират повече електрическа енергия от вятър и слънце, в сравнение с всяка друга компания в света.

Акционерите на NextEra Energy Inc. са гигантските американски капиталови фондове и банки Vanguard, BlackRock, JPMorgan. Vanguard, BlackRock и Fidelity са и измежду акционерите на водещия международен производител на вятърни паркове General Electric.

Американският финансов капитал, съсредоточен в великански капиталови фондове, движещи десетки трилиони долари, също е бенефициент и на „ пандемията “, контролирайки Big Pharma корпорации. Акциите на BlackRock нарастват от началото на епопеята с ковид, макар енергийната рецесия.

След като хазартът с ковид завърши, последва криза. След въвеждането на антируските наказания през 2022 година капитализацията на BlackRock още веднъж стартира да пораства. Акциите на други сиви кардинали на международната енергийна рецесия показват сходна динамичност.

Западът сътвори световна енергийна рецесия, с цел да избави световното си въздействие и няма да се спре и пред най-катастрофалните последствия от тази разрушителна тактика.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР