Западът отдавна живее в догмата да не провокира Русия. Това

...
Западът отдавна живее в догмата да не провокира Русия. Това
Коментари Харесай

Киев: Меркел бе против членството ни в НАТО през 2008-а, да не провокира Русия

" Западът от дълго време живее в догмата да не предизвика Русия. Това стана осезаема действителност през 2008 година, по време на срещата на върха на НАТО в Букурещ. Имаше доста действителна опция Украйна и Грузия да станат нови членове. Американците бяха " за ", както и множеството европейци. Германският канцлер Ангела Меркел беше тази, която се опълчи и убеди останалите. " Това споделя военният министър на Украйна Олексей Резников в изявление за испанския вестник . Той напомня и последващите стъпки на Русия. "  След това пристигна нахлуването и окупацията на някои райони на Грузия. После щяха да дойдат отравянията в Солсбъри, детонациите в Чехия и България, окупацията на Крим през 2014 година, Луганск и Донецк... ", добавя министърът.

Смята, че  нуклеарната опасност на Москва е блъф, тъй като. последното тестване на нуклеарно оръжие е било осъществено в Казахстан през 1998 година, през днешния ден не се знае какво е положението на този атомен боеприпас.

Резников не споделя какъв брой души е изгубила Украйна от началото на войната, само че твърди, че се по-малко от жертвите на февруарското земетресение в Турция. 
" Разбира се, че имаме жертви, тъй като сме във война. Но те са сериозно по-малко от съветските. Не мога да ви дам цифра, само че мога да ви уверя, че общият брой е по-малък от броя на смъртните случаи заради земетресението в Турция ", сподели той. Подчертава, че главната задача на украинското военно командване е да избавя живота на бойците, до момента в който Русия употребила своите " като пушечно месо ". " Това е тактичност на месомелачка. Не им пука. Само в Бахмут всеки ден Русия губи 500 души убити и ранени. Това е един батальон дневно - членове на групата Вагнер, наемници и някогашни нарушители. Това е безчовечие ", сподели министърът.

Военнополитическото управление на Украйна разгласи обществено позицията си преди време, че точният брой на загубите ще бъде оголен едвам след войната. Въпреки това понякога се изнасят систематизирани данни.
Така през декември Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на Офиса на Президента, сподели, че Украйна е изгубила към 13 000 бойци убити от 24 февруари до края на ноември.

При неотдавнашното приключване на документи от Пентагона стана известно, че американското разузнаване прави оценка безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна на 16-17,5 хиляди души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР