Западът насърчава исканията на Украйна за нови оръжейни доставки, но

...
Западът насърчава исканията на Украйна за нови оръжейни доставки, но
Коментари Харесай

Песков: Доставките на западни оръжия за Киев няма да променят курса на специалната военна операция

Западът предизвиква настояванията на Украйна за нови оръжейни доставки, само че това не може да промени хода на събитията, специфичната военна интервенция ще продължи. Това сподели в изявление за кореспонденти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

Представителят на Кремъл беше помолен да разяснява предлагането на някогашния украински дипломат в Германия, а в този момент заместник-министър на външните работи на страната Андрий Мелник, че Берлин може да трансферира на Киев " една от най-хубавите немски подводници в света ".

„ Украйна изисква от ден на ден и повече оръжия, Западът предизвиква тези претенции, удостоверява готовността си да даде тези оръжия. Ситуацията е много задънена, тъй като това води до забележителна ескалация, това води до обстоятелството, че страните от НАТО са от ден на ден директно участващи в този спор ", сподели още Песков.

„ Но тя не е в положение и евентуално няма да промени хода на събитията, специфичната военна интервенция ще продължи ", акцентира Песков.

На 25 януари американските управляващи оповестиха желанието си да трансферират 31 танка M1 Abrams в Киев. На собствен ред немското държавно управление удостовери, че ще изпрати на Украйна 14 танка Leopard 2 от запасите на немските въоръжени сили и ще даде позволение за реекспорт в други страни. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че Leopard 2 ще бъде изпратен в Украйна " преди края на март ". Намерението за прекачване на танкове в Киев беше оповестено на 25 януари в министерствата на защитата на Норвегия и Словакия, а по-рано решението да даде танкове на Украйна беше оповестено от управляващите на Англия, Полша и Франция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР