Занятията във всички учебни заведения в Пловдивско бяха преустановени заради

...
Занятията във всички учебни заведения в Пловдивско бяха преустановени заради
Коментари Харесай

Паника след труса в Пловдив! Улиците пълни, училищата празни

Занятията във всички образователни заведения в Пловдивско бяха прекратени поради земетресението, което разклати региона, следобедните часове в учебните заведения не се организираха.

Регионалното ръководство по образованието се допитало до МОН по какъв начин да се работи поради заплахата от вторични земетресения, откакто шефове са сложили въпроса. Указанието на ведомството е, откакто са били изведени от постройките, децата да не бъдат допускани назад.

По-малките бе належащо да изчакат родителите си в дворовете на образователните заведения. Всички си потеглиха без раници и останалите си персонални движимости, които останаха в класните стаи.

Няма данни за потърпевши учебни здания, сподели началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, осведоми Марица.

В същото време след труса стотици паникьосани пловдивчани се изтеглиха от жилищни и административни здания.

Секунди след 15:30 улиците се изпълниха с хора. Пред входовете на високите блокове в Пловдив се ступаха разтревожени жители.

Живеещи в 22-етажните Преспи в квартал „ Изгрев “ описаха, че са усетили земетресението извънредно мощно. В някои жилища падали предмети, само че нямало мощни провали.

Хора споделят, че са усетили водоравен трус. Описват чувство, че земята се е люляла наляво-надясно. Разказват още за екот, който е съпроводил земетресението.

На този декор заведенията бяха цялостни с клиенти, които оживено обсъждаха случилото се. За благополучие, няма данни за потърпевши хора или материални вреди, съобщи trafficnews.bg.

В село Крумово, което се оказва в епицентъра на земетресението, имаше паднали и напукани комини. Трусът бил толкоз мощен, че хората са излезли навъну, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР