Занятие по пътна безопасност се проведе в ПТГ Д-р Никола

...
Занятие по пътна безопасност се проведе в ПТГ Д-р Никола
Коментари Харесай

Инсп. Христофор Божинов призова младите водачи да бъдат внимателни и отговорни на пътя

Занятие по пътна сигурност се организира в ПТГ „ Д-р Никола Василиади “ - Габрово. Инспектор Христофор Божинов от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР Габрово напомни на възпитаници от 12 клас главните отговорности на водачите на МПС. Сериозно внимание обърна на рисковете при шофиране с несъобразена скорост, както и след приложимост на алкохол и опиати.

Той призовашофьоритеда бъдат виновни на пътя, да преценяват държанието си с останалите участници в придвижването и най-много с пешеходците. Инсп. Божинов напомни на младите водачи да бъдат изключително бдителни през есенно-зимния сезон, когато видимостта е лимитирана, заради превалявания или мъгла, да понижават скоростта, когато минават в регионите на пешеходни пътеки ипрез неосветени сектори, защото пешеходците нормално носят тъмни облекла и са мъчно забележими, а постоянно пресичат или се движат погрешно по пътното платно.

Призова дванадесетокласниците, когато станат очевидци на случаи, при които лица, използвали алкохол, опиати или други упойващи субстанции, решат да ръководят МПС - да се опитат да ги спрат или да уведомяткомпетентните органи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР