Замяна на стари с нови боеприпаси на стойност около 347

...
Замяна на стари с нови боеприпаси на стойност около 347
Коментари Харесай

МО урежда с "ВМЗ-Сопот" замяна на стари с нови боеприпаси на стойност около 347 млн. лева



Замяна на остарели с нови муниции на стойност към 347 милиона лв. урежда Министерство на защитата с " ВМЗ-Сопот ". Това излиза наяве от решение на държавното управление, оповестено в осведомителна система на Министерския съвет.

Министерство на защитата трансферира муниции за " възобновяване на военновременните ресурси ". Заради замяната държавната няма да заплаща, когато новопроизведените муниции влязат във военните хранилища.

Решението на служебния кабинет е било взето преди седмица, като не се показват количествата.

Пред БНР преди дни някогашният боен министър Бойко Ноев сподели, че точно изпращането на старите муниции към " ВМЗ Сопот " е методът, по който България ще поддържа войната в Украйна. От обяснението на Ноев стана ясно, че държавният боен цех ще ги продаде на медиатори, с цел да стигнат до Киев.

Замяната на старите муниции във военните хранилища има и утвърждението на разпусналия се 48-ми парламент. То е записано като точка от друго решение, което поддържа изпращането на до петима военни и военно имущество за задачата на Европейския съюз за подкрепяне на Украйна.

Служебният защитителен министър Димитър Стоянов напомни преди дни, че запасите за армията са " под нормативите ", тъй че " няма по какъв начин да бъде предоставена спомагателна военна помощ ".

Президентът Румен Радев сподели, че при продажба на оръжия на други страни, страната ни ще сложи изискване те да не бъдат препродавани на Украйна.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР