Замразяват оставките на трима ключови министри до гласуването на вота

...
Замразяват оставките на трима ключови министри до гласуването на вота
Коментари Харесай

Управляващата коалиция остава на власт до края на мандата си

Замразяват оставките на трима основни министри до гласуването на вота на съмнение към държавното управление. Управляващата коалиция разгласи, че резервира стабилността си и има намерение да остане на власт до края на мандата.

В същото време беше обявено, че следва сериозен ремонт на кабинета.

Оставка на Кабинета и основаване на служебно държавно управление от президента Румен Радев, министър председателят Бойко Борисов дефинира като парадокс. Тримата министри, на финансите, на стопанската система и на вътрешните работи, чиито оставки бяха поискани нощес, резервират постовете си още няколко дни.

Коалицията ще изчака със промените след вота на съмнение, който би трябвало да се гласоподава идната седмица. От казаното от премиера Бойко Борисов, обаче, стана ясно, че промените надали ще спрат с тях.
Валери Симеонов: Правителството остава до края на мандата Консолидирани сме за отменяне на вота на съмнение, разгласи водачът на НФСБ
Премиерът Бойко Борисов се извини, че не е разискал с съдружните сътрудници поисканите оставки на тримата министри - Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов. Решението те да се отдръпват беше взето едностранно в ГЕРБ късно нощес, а Патриотите научили за това от медиите. Все по този начин те изрично застават зад партньорството с ГЕРБ. Цел номер едно за идващите дни е отхвърлянето на вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия.

„ Коалицията резервира своята непоклатимост и в този състав ще продължи ръководството на страната до завършването на мандата. По въпроса за всевъзможни кадрови промени в Кабинета взехме единомислещо решение да се занимаваме с възможни промени след превъзмогването на вота “, съобщи Валери Симеонов.

„ Заявката на министър-председателя е за сериозен ремонт на Кабинета, на фона обаче на задълбочаваща се и здравна, и икономическа рецесия “, разяснява Красимир Каракачанов.

„ Ще обмислим, ще създадем голям ремонт на Кабинета. Ако имаме политическа класа, през днешния ден би трябвало да мислим какво ще вършим ноември-декември-януари-февруари. В чии ръце ще гръмне рецесията дори няма значение - ще пострада народът “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Вариант служебно държавно управление, формирано от президента не съществува за съдружните сътрудници. По думите на Борисов има риск различен да го реди:

„ Служебно държавно управление парадокс - тогава ще се подмени митингът с нашия митинг, щото на този президент, неузрял фигурант, на който Шиши му реди кабинета, само че нямаше митинг. Христо Иванов не излезе да каже кой е Шиши, по какъв начин Шиши ще реди на Радев служебното държавно управление, а излезе и сочи моите министри, които са постигнали безпределно положителни резултати. Защо нямаше митинг по какъв начин Шиши подреди и зависимостта на Радев от Пеевски, който му е редил кабинета, аз не чух от Христо Иванов “.
Огнян Герджиков: Сега узнавам, че Пеевски е наредил служебния кабинет преди 3 години Значи той е направил превъзходен и доста сполучлив длъжностен кабинет, по тази причина не мога да укривам своята признателност, сподели Герджиков
Бившият длъжностен министър председател професор Огнян Герджиков, който оглави служебния кабинет на президента Радев, разяснява думите на премиера.

" Сега узнавам, че господин Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, тъй като този кабинет създаде най-успешните избори от години, увеличи приходите, тъй като имаше секване на контрабандни канали. Значи той е направил превъзходен и доста сполучлив длъжностен кабинет. Затова не мога да укривам своята признателност и удивление ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР