Замразяване на цените, намаляване на данъците, на плащания или кредити

...
Замразяване на цените, намаляване на данъците, на плащания или кредити
Коментари Харесай

Как държавите в ЕС се опитват да овладеят високите енергийни цени

Замразяване на цените, понижаване на налозите, на заплащания или заеми за сила, целева помощ - европейските народи ползват разнообразни ограничения, с цел да смекчат удара за потребителите от растящите цени на силата.

Ето някои от ограниченията, подхванати, с цел да оказват помощ на потребителите да се оправят със скока на цените на бензина, природния газ и електрическа енергия.

 

Целева помощ за семейства с ниски приходи

 

Франция разгласи в четвъртък еднократно заплащане на 100 евро без налози за хора с приходи под 2000 евро на месец. Правителството чака такава помощ да получат 38 милиона души. То към този момент разгласи изключително заплащане от 100 евро на шест милиона семейства, с цел да облекчи сметките им на доставената електрическа енергия.

Във Англия държавното управление основа фонд от 500 милиона паунда, с цел да помогне на семействата с ниски приходи за сметките им за отопление, храна и облекло.

В началото на октомври белгийското държавно управление удължи до март закрепените цени за сила за семействата с по-ниски приходи, като им обезпечи и 80 евро дотация за енерго заплащанията.

В Полша държавното управление възнамерява да похарчи до 1,1 милиарда евро през идната година, с цел да помогне на пенсионери и многодетни фамилии да се оправят със сметките за сила. Едно от пет семейства дава отговор на изискванията.

В Латвия към 150 000 семейства би трябвало да получават сред 15 и 20 евро на месец, с цел да покрият сметките си за ток или газ.

Естонското държавно управление ще похарчи към 75 милиона евро за понижаване на сметките за ток на всички консуматори и още 20 милиона за подкрепяне на към 72 000 фамилии с ниски приходи от септември и март.

Литовският парламент разисква предложенията на държавното управление за понижаване на цените на газа за пет години и за подкрепяне на 110 000 фамилии със сметките за отопление.

 

Замразяването на цените

 

Франция замрази цените на газа до края на 2022 година и идващото повишаване на електрическата енергия ще бъде лимитирано до 4%, с помощта на понижаване на налозите върху енергоносителите.

Италия замразява цените на газа за 2,5 милиона души и на цените на тока за най-бедните. Намалява се и Данък добавена стойност върху тока до 5,5%.

 

Данъчни облекчения

 

Германското държавно управление подреди данъкът за подкрепяне на възобновими енергийни източници, който се заплаща от всички консуматори, да бъде понижен съвсем на половина от 1 януари.

Испания, която е по-зависима от природния газ за производството на електрическа енергия, в сравнение с европейските си съседи, през юли реши да понижи Данък добавена стойност върху електрическата енергия. През септември държавното управление краткотрайно понижи още един налог върху електрическата енергия и сложи ограничавания върху облагите на енергийните компании.

Чешкото държавно управление отстрани Данък добавена стойност върху електрическата енергия и газа за ноември и декември и обмисля да удължи мярката за цялата 2022 година, в случай че получи позволение за това от Брюксел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР