Замразяваме преговорите. Това заяви на брифинг кандидатът от ГЕРБ за

...
Замразяваме преговорите. Това заяви на брифинг кандидатът от ГЕРБ за
Коментари Харесай

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ, всичко си има граници

Замразяваме договарянията. Това съобщи на брифинг претендентът от ГЕРБ за ротационен министър-председател Мария Габриел. Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистини и разлюляване на устоите на страната, добави тя. Габриел сподели, че е уведомила за решението си Николай Денков, другият номиниран за ротационен министър-председател от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

" Дълго мълчах, слушай доста, водех се само от разсъдъка и грижата за страната. Замразяваме договарянията, всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради на неистина, на разлюляване устоите на държавността инеспазване на фундаментални правила на републиката. Оставям настрани лъжите във връзка с моята персона - това не е казусът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и метод на ръководство, който е в прорез с всички европейски правила и практики ", съобщи Габриел.

" Какво е недопустимо? Неприемливо е едно да се приказва по време на договаряния, а друго - на открито. Навън са неистини! Изводът ми е, че те към този момент и вътре не могат да бъдат одобрявани сляпо за истина. С цялата ми благосклонност към стойностните хора към ПП-ДБ считам, че това е недопустимо и към тях ", уточни още Габриел.

" Второ, недопустимо е даже да има някакво подозрение, че България е заслон. България не е заслон, а суверенна страна. Ние имаме европейски и атлантически сътрудници и ние ги ценим, тъй като знаем, че когато отстояваш позицията си през цялото време, те те почитат. Но решенията се взимат само в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността ", сподели Мария Габриел.

" Виждам, че на този стадий експертно държавно управление продължава да има поддръжка, само че на мен ми е нужна още изясненост. Докато няма отговори и гаранции за съблюдаване на тези правила, замразяваме договарянията ”, акцентира тя.

“Ние взаимни отстъпки направихме всевъзможни. Едно е компромис, обаче, друго е с твоя глас да позволиш във властта да бъде войнстващ болшевизъм. Разбирам апела към компромис, никакъв компромис не е да подкрепиш едно ръководство за ремонт на републиката. Има голяма разлика сред саможертвата и самоубийството ”, сподели Томислав Дончев.

“Ние тръгнахме от това да създадем няколко значими неща в границите на този парламент, без обединения и ангажименти, и от самото начало по този начин сме водили диалози и нито един път не е поставян въпроса за моя имунитет, нито безстопанствен имунитет, това е неистина ”, безапелационен бе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" След като победихме два пъти по ред на изборите - и по настрана, и с машини, и с бюлетини; и откакто в договарянията с Политическа партия поехме ангажимент за машините, през днешния ден разговарях с някои от тях, ние ще предложим в Народно събрание - Народното събрание да вземе решение заради изключителната значимост да организираме почтени избори, тъй като аз по този начин разбрах - " ала-бала с президента " - да купим същите машини, които са в Съединени американски щати. Приемаме, че там е най-голямата народна власт ", сподели още Борисов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР