Замръзналото кралство 2“ дебютира на големия екран с три впечатляващи

...
Замръзналото кралство 2“ дебютира на големия екран с три впечатляващи
Коментари Харесай

„Замръзналото кралство 2“ – анимация номер 1

„ Замръзналото кралство 2 “ дебютира на огромния екран с три впечатляващи първи места - за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за жанров филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019-а.

Повече от 66 000 фенове се любуваха на вълшебната история, в която и дребни, и огромни могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра доходи от над 695 000 лв.. В останалата част от света „ Замръзналото кралство 2 “ също генерира голям интерес. Той дебютира на върха в 37 страни и завоюва 223 милиона $. Това е най-силният старт за анимация по света, а общите доходи от 350 милиона също бележат нов връх.

В Съединени американски щати анимационното продължение започва със 127 милиона $. Това е рекорден резултат за премиера на анимационен филм през ноември и третото най-хубаво достижение на всички времена в Америка, след „ Феноменалните 2 “ и „ Търсенето на Дори “. Освен това е и най-силният старт за анимация на Дисни отвън филмите на Пиксар. Продължението на приключенията на Елза и Анна е и първата анимация с доходи над 100 милиона отвън най-силния летен сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР