Заможните почитатели на спортни автомобили помогнаха на италианската марка суперавтомобили

...
Заможните почитатели на спортни автомобили помогнаха на италианската марка суперавтомобили
Коментари Харесай

Lamborghini отчете най-доброто първо полугодие в историята си

Заможните фенове на спортни коли помогнаха на италианската марка суперавтомобили Lamborghini да регистрира рекордни продажби и облага през първото полугодие, само че основният изпълнителен шеф Стефан Винкелман съобщи, че се готви за сложна зима, в случай че енергийната рецесия в Европа се задълбочи.
Прочетете още
Lamborghini се запасява с природен газ, с цел да поддържа активността си през зимата, в случай че Русия извърши заканите си да отреже газовите доставки за Западна Европа.

Отиващото си италианско държавно управление беше определило като приоритет запазването на газовите доставки за промишлеността, съобщи Винкелман. " Нямаме съобщение от държавното управление, че това ще се промени, " добави той, представен от Ройтерс.

Lamborghini, която е поделение на немския авто тръст Volkswagen AG, сходно на други марки, които са ориентирани към най-богатите консуматори, би трябвало да се оправя с разминаването сред процъфтяващото търсене и сериозните разтърсвания в международната стопанска система.

По време на първата половина от тази година процъфтяващото търсене печели. Lamborghini е доставила 5 090 от своите спортни коли и SUV модели Urus, което е с 4.9% повече, спрямо година по-рано. Приходите нарастват с 31% до 1.3 милиарда евро, а облагата на компанията скача с близо 70% до 425 млн. евро.

Lamborghini към този момент е повече компания за супер първокласни SUV-та, в сравнение с марка спортни коли. SUV моделът Urus към този момент съставлява 61% от продажбите й, оповестиха от компанията.

Lamborghini сега се насочва към временен интервал за продуктовата си линия.

Компанията разгласи преди време, че ще пусне напълно електрически модел през 2028 година Предизвикателството, съгласно Винкелман, е да се сътвори електрически автомобил Lamborghini, който може освен да форсира по права линия, само че и да взема завоите, както потребителите биха очаквали.

" Мисля, че можем да реализира това с поколението акумулатори, което навлиза на пазара, " добавя той.

В кратковременен проект Lamborghini ще пусне правоприемник на своя състезателен модел Aventador и актуализирани версии на Urus. Последният състезателен автомобил Aventador е създаден на 27 юли, разгласи Винкелман. В началото на идната година Lamborghini ще показа правоприемник на модела с друго име, написа profit.bg

" Става все по-трудно да избираме нови имена, " съобщи Винкелман.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР