Заместник-ректорът на Софийския университет акад. Николай Витанов удостои президента на

...
Заместник-ректорът на Софийския университет акад. Николай Витанов удостои президента на
Коментари Харесай

Софийският университет „Климент Охридски“ удостои с Почетен знак президента на Косово Вьоса Османи-Садриу

Заместник-ректорът на Софийския университет акад. Николай Витанов удостои президента на Република Косово госпожа Вьоса Османи-Садриу с Почетен знак на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ с огърлица. Предложението е на Юридическия факултет на Университета, във връзка визитата на госпожа Османи-Садриу в Република България и нейната активност като водещ правист в Косово с интернационално самопризнание.

Н. Пр. Вьоса Османи-Садриу благодари за оценката и уточни, че служи на своята нация, само че е и учител по право и е извънредно особено за нея да получи високото отличие. По думите ѝ, то ще съставлява другарството сред България и Косово и партньорството сред двете страни, което ще продължи и в бъдеще. Г-жа Вьоса Османи-Садриу означи още, че въпреки Косово и България да нямат обща граница, те гледат на България като на непосредствен и доста добър комшия, стратегически сътрудник и съдружник и желаят да се задълбочат и разнообразят двустранните връзки сред страните ни.

В рамките на тържеството Н. Пр. госпожа Вьоса Османи-Садриу връчи на Катедра „ Общо, индоевропейско и балканско езикознание “ във Факултета по славянски филологии Държавен орден за приноси към албанския език, литература и просвета.



Отличието получи проф. доктор Екатерина Търпоманова, началник на катедрата и в предишното дълготраен член на Албанска редакция на " Радио България ".
Снимки: uni-sofia.bg
По обявата работи: Михаил Димитров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР