Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, председател на

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, председател на
Коментари Харесай

Медведев лично предаде на Си Дзинпин послание от Путин

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация, ръководител на ръководещата партия " Единна Русия " и някогашен президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев се срещна в Пекин с китайския президент Си Дзинпин , на който съобщи обръщение от съветския президент Владимир Путин. На диалозите са били разисквани и интернационалните въпроси, в това число рецесията в Украйна, предава ТАСС.

Както оповестиха в сряда в секретариата на заместник-председателя на Съвета за сигурност, визитата се е състояло на 20 и 21 декември. " Медведев съобщи на ръководителя на китайската страна обръщение от президента на Руската федерация (Владимир) Путин , в което по-специално се отбелязва невижданото равнище на руско-китайския политически разговор и практическо съдействие, показва се убеденост в непрекъснатото прогресивно развиване на междудържавни и междупартийни връзки в тясно съдействие с новото управление на КПК, определено след резултатите от неотдавнашния Форум на Китайската комунистическа партия ", оповестиха от секретариат.

" Страните свериха часовниците си по редица значими въпроси от интернационален темперамент, като установяваха необятното съвпадане на методите на Москва и Пекин към най-наболелите международни проблеми, засегнаха тематиката за стратегическа външнополитическа съгласуваност, в това число в границите на Организация на обединените нации и други многостранни платформи, в това число ШОС, БРИКС и Г-20. Беше разисквана обстановката в постсъветското пространство, в това число украинската рецесия ", подчертаха от секретариата.

" Страните бяха единомислещи във високата си оценка на настоящото положение и вероятностите на руско-китайските връзки, " оповестиха от пресслужбата на " Единна Русия ".

Според информацията политиците " са били единомислещи във високата си оценка за настоящото положение и вероятностите на руско-китайските връзки, организираха изчерпателен продан на отзиви по необятен кръг въпроси от двустранния дневен ред, реализираха съглашение за активизиране на съдействието " сред " Единна Русия " и Комунистическата партия на Китай в подтекста на поставените от президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Китай Си Дзинпин общи задания за по-нататъшно поощряване на " цялата гама от връзки на всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение ".

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация сподели, че е разискал със Си междупартийното съдействие и интернационалните въпроси, в това число спора в Украйна.

" Днес се организираха договаряния с генералния секретар на Централен комитет на Китайската комунистическа партия, и президент на Китайската национална република Си Дзинпин ", сподели Медведев. " Обсъдихме интернационалните въпроси, в това число, несъмнено, спора в Украйна ", добави той.

Обръщаме внимание, че сега се следи засиелна дипломатическа интензивност на най-виско равнище в международен мащаб ., където ще се срещне с американския президент Джо Байдън, а във вторник немският държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер
 Медведев прецизира: Нашият зложелател се е окопал... по целия свят
Медведев прецизира: Нашият зложелател се е окопал... по целия свят

Европа, Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР