Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предупреди
Коментари Харесай

Медведев с предупреждение към НАТО заради ракетите „Пейтриът“

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести НАТО да не дава на Украйна ракетни комплекси " Пейтриът " и назова алианса " престъпно образувание ", съобщи Ройтерс. 

" Ако НАТО достави на киевските фанатици комплекси " Пейтриът " , както загатна генералният секретар Йенс Столтенберг, те незабавно ще станат законна цел на въоръжените ни сили ", написа Медведев в " Телеграм ".

От думите му не излиза наяве дали той засяга ракетните комплекси, украинската войска или НАТО , отбелязва Ройтерс.

Северноатлантическият алианс, в страните от който живеят не повече от 12 % от човечеството, не е необходим на цивилизования свят и би трябвало да бъде разхлабен като " престъпно образувание " , написа още Медведев, представен от ТАСС.

Той добавя, че представителите на НАТО " елементарно не помнят " за осъществените от тяхната организация държавни преврати по целия свят, за промените на законно определени държавни глави и убийствата на десетки хиляди мирни жители. 

Медведев обръща внимание на думите на Столтенберг за запазването на Украйна като суверенна и самостоятелна страна. " Но той не сподели нищо за териториалната ѝ целокупност . Някакъв тип победа, само че явно при нови, мощно орязани граници на независимостта й и в този си тип тя ще седне на масата за договаряния. Това към този момент е напредък ", заключава съветският политик. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР