Заместник-председателят на парламентарната група на Продължаваме Промяната“ Калина Константинова изрази

...
Заместник-председателят на парламентарната група на Продължаваме Промяната“ Калина Константинова изрази
Коментари Харесай

ПП обяви при какви условия ще преговаря с БСП за коалиционни...

Заместник-председателят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната “ Калина Константинова изрази вяра Българска социалистическа партия да премислят позициите си за връщането на хартиената бюлетина, с цел да бъдат двете обединения евентуални съдружни сътрудници.

„ Ключово е да премислят позициите си. Подобна позиция, в която се разрешава, посредством замяна на вота, да се върне статуквото на власт, ние не бихме могли да преодолеем в едни евентуални договаряния за обща коалиция с Българска социалистическа партия “, разяснява Константинова в Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

„ Надявам се експертните полемики и разисквания да оказват помощ Българска социалистическа партия да промени позициите си “, уточни още тя преди изключителното съвещание на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии, която ръководи. На съвещанието, което стартира без нужния кворум, защото на него няма да бъдат гласувани законодателни актове, специалисти и организации разискват и дават мнение по измененията в Изборния кодекс.

„ Машинният избор почиства злоупотребите “, счита Калина Константинова. Според нея връщането на хартиената бюлетина в изборния развой, каквото решение Народното събрание към този момент взе на първо четене в пленарна зала, ще докара до огромен брой недействителни бюлетини и до опция за операции на вота.

„ Изключително значимо е да не изместваме фокуса оттова, където е сега, а точно - това е първият мандат, който даже не е връчен. Не можем да оказваме помощ на ГЕРБ да избягат от отговорността, която имат, да създадат проба за сформиране на кабинет “, разяснява тя за опцията за сформиране на постоянно държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР