Заместник-председателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов коментира, че две

...
Заместник-председателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов коментира, че две
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари протестираха пред парламента

Заместник-председателят на най-големия полицейски профсъюз Илия Кузманов разяснява, че две години никое управление на Министерство на вътрешните работи не е взело ограничения за това във всеки противопожарен екип да има по трима души.

Той напомни настояванията на СФСМВР заплатите на униформените да се усилят със задна дата с 15 %. Ако това не се случи до януари, митингите на чиновници в Министерство на вътрешните работи ще станат ежедневни.

Пожарникарите демонстрираха пред постройката на Народното събрание по какъв начин по европейски стандарт в екип би трябвало да има най-малко по шестима души, за разлика от България, където най-често са по двама. Подобен митинг има тази вечер и във Варна.

Искам заплатите на служителите на реда да бъдат 2000 евро, само че това няма по какъв начин да стане, разяснява заместник-вътрешният мнинистър Стефан Балабанов. Той не отговори изрично на въпроса от кой момент и с какъв брой заплатите на униформените ще бъдат увеличени.
По думите му това зависело от опциите на бюджета.

Балабанов напомни, че част от настояванията на протестиращите служители на реда са към този момент задоволени - пари за униформи и отпадане на лимита за гориво.

Заместник-вътрешният министър е склонен, че заплатите на работещите в системата би трябвало да бъдат увеличени, само че добави, че тези решения не се взимат от него.
Той заявява, че след всяка среща със синдикатите резултатите незабавно се рапортуват на министъра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР