Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното

...
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното
Коментари Харесай

Депутатите не приеха програма за работата на парламента и заседанието беше закрито

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното съвещание, откакто депутатите не съумяха да одобряват програмата си за двата пленарни дни преди Великден.

От през днешния ден депутатите гласоподават с биометрични данни посредством електронната система за гласоподаване, заяви председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин. Той изясни, че няколко депутати, на които не е взета биометрия, ще продължат да гласоподават и през днешния ден с карти. Вигенин даде уточнения на новите народни представители по какъв начин да гласоподават с пръстов отпечатък, откакто два пъти Народното събрание не съумя да одобри програмата си за седмицата.

При първото гласоподаване препоръчаният дневен ред беше отритнат с 86 гласа "за ", 8 "против " и 103 "въздържал се ", а при прегласуването - със 79 "за ", 6 "против " и 123 "въздържал се ".

Мисля си, че до момента не сме изпадали в такава обстановка, разяснява той, след което закри съвещанието и свика председателски съвет. Той изясни, че ръководителя на Народно събрание може да свика когато и да е ново съвещание.

В плана на стратегия беше второто четене на измененията в Изборния кодекс, а до постройката против промените стачкуват представители на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР