Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов е оказал навременна помощ

...
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов е оказал навременна помощ
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НС в епицентъра на тежко меле с чужденци

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов е оказал навременна помощ на хора след автомобилна злополука. Историята за произшествието е от 30 юли, оповестява " Дарик ".

За случая споделя доктор Юлиян Бонев от Университетската многопрофилна болница „ Света Анна “-София, който е част от лекарския екип поел грижата за потърпевшите при случая.

„ Става въпрос за тежък случай на 70 км от София с немски жители от турски генезис “, споделя лицево-челюстният хирург. „ Емил Христов по случайност участва там, оказва първа помощ, вади хората от колата, вика кола за спешна помощ.

Оставя визитка, споделя да му се обадят, в случай че е належащо подпомагане за каквото и да е. Помага да докарат фамилията до София. В колата са били няколко индивида. Те споделиха пред мен, че са мощно впечатлени.

Христов им е оказал помощ, показал се е като добър човек, посочил е извънредно човешко отношение. Хората са разбрали кой е чак когато е дал визитка “.С удивление доктор Бонев споделя и по какъв начин работи немската „ машина “ в сходни обстановки - по-малко от 20 часа след случай край София пациент е опериран в Берлин.

„ Двама бяха потърпевши - татко и щерка “, споделя хирургът.

„ Бащата беше с контузии на ръката и рамото, дъщерята с тежко строшаване на долната челюст, което пречеше на дишането. Имаше и рани по лицето. Приехме потърпевшите, оказахме първа помощ. Имаше консилиум за момичето.

Тя не биваше да се движи, единствено да лежи. Осигурихме дишането, обезболяване. Беше в реанимацията под непрекъснато наблюдаване “, добавя сериозната обстановка доктор Бонев.

По предпочитание на родителите се прави връзка със застрахователни компании. „ Свързахме се с немски спешен център, който извлича техни жители при произшествия в чужбина “, продължи доктор Бонев.

„ Обадиха се от Мюнхен, от застрахователната компания. Поискаха сведения за положението на бащата и дъщерята, изпратих рентгенови фотоси и всичко нужно. Попитаха имаме ли подготвеност за превозване.

Подобно транспортиране може да е съдбовно - не е въпросът просто да превозиш индивида, а да го превозиш жив и без последици, в положение за интервенция. А момичето трябваше да лежи неподвижно, сложна обстановка... Цялото управление на нашата болница беше осведомено и ангажирано.

Често говорехме с германците. На идващия ден пристигна екип от Берлин - с доктор, с кола за спешна помощ. Обадиха ми се по кое време потеглят, по кое време идват, питаха да дойдат ли с хеликоптер, тъй като ние сме единствената болница в София с хеликоптерна площадка “, споделя хирургът и отбелязва, че макар над 25-годишната си процедура, не е виждал такава организация.

„ Един уред, който при тях е с размер на кутия цигари, при нас същият е метър на метър. Невероятно добра техника “, впечатлен е доктор Бонев.

Тежката история има благополучен край. „ Изпратихме ги за Германия. На идващия ден хората ми пратиха новина и фотоси, че интервенцията в Берлин е сполучлива. И с огромни благодарности “, споделя хирургът.

„ Поразен съм от бързите и съвършени дейности на германците - тежка интервенция с реорганизация на челюст в Берлин беше осъществена по-малко от 20 часа след случай край София и то при комплицирани условия за превозване на пациент.

Преди две години имах сходен случай с израелци, пристигнаха със аероплан и хеликоптер, само че даже те не действаха толкоз бързо “, приключва доктор Юлиан Бонев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР