Заместник-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от

...
Заместник-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Стана ясно кой кой е в парламента през последните 2 седмици

Заместник-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната " разяснява настоящата политическа обстановка у нас.

" Стана ясно кой кой е в Народното събрание през последните 2 седмици. Ще създадем всичко належащо да осъществяваме мандата, само че няма да бъде елементарно, защото търсим още гласове, които да застанат зад положителния път за България ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

По думите му има опит за вкарване на няколко милиарда спомагателни разноски в бюджета, за набиране на гласоподаватели на " новата четворна коалиция ".

Той добави, че " Газпром " може да бъдат за допълващи количества природен газ, само че не и за съществени, защото при противоположен сюжет не даваме добър знак към останалите снабдители, че България може да бъде благонадежден сътрудник.

Каза, че от Българска социалистическа партия се появяват сигнали, които не са коментирани в обединението, във връзка с газовите доставки.

Коментира, че вотът на съмнение е бил разрушен на пух и прахуляк по време на дебатите, защото даже немският финансов министър е похвалил икономическата политика на държавното управление.

За възможна коалиция с Има Такъв Народ Сабрутев сподели, че рискуват в даден миг да се повтори сюжета от последния месец.

Допълни, че биха преговаряли с ГЕРБ, единствено в случай че Борисов се отдръпна.

Готови сме за избори, само че имаме държавническо мислене, ще създадем всичко належащо да запазим икономическата непоклатимост и Народното събрание да продължи работа. Сабрутев изрази вяра, че ще намерят спомагателните 6 гласа.

Сабрутев подлага на критика Прокуратурата, че не са работили интензивно по проблема с КТБ, както и градежа на автомагистрала " Хемус ".

Според него ръководството до момента е разрешило да спрат голям брой течове, което е разрешило да бъдат увеличени пенсиите, което не е предизборно.

Критикува, че Комисия за защита на конкуренцията не прави нужното по повод регулацията на цените на горивата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР