Заместник-председателят на Европейския парламент (ЕП) и заместник-ръководител на Свободната демократична

...
Заместник-председателят на Европейския парламент (ЕП) и заместник-ръководител на Свободната демократична
Коментари Харесай

Един от най-богатите хора в света е в неизвестност от октомври

 Заместник-председателят на Европейския парламент (ЕП) и заместник-ръководител на Свободната демократична партия на Германия Никола Бер изрази угриженост по отношение на слуховете за изгубването на създателя на компанията за електронна търговия Alibaba Джак Ма, съобщи ТАСС.

" Изчезването на създателя на Alibaba Джак Ма би трябвало да аргументи съществено безпокойствие за всички нас ", сподели Бер в изявление за медийната група Funke в сряда. Тя призна, че " може единствено да се гадае за съответни условия ".

Бер изрази недоумение на политиката на Европейски Съюз във връзка с Китай като цяло. По нейно мнение неотдавнашното съглашение за съглашение за капиталово съдействие сред Европейския съюз и Китай не съдържа съответна дефиниция по отношение на нуждата от ценене на правата на индивида.

Ма не се е появявал от зародилите различия с управляващите

" Европейски Съюз в този момент е тъкмо там, където Пекин би желал да го види, а точно, в свят на двойни стандарти ", сподели тя.

През октомври най-богатият китаец си разреши да подлага на критика управляващите в Пекин и от този момент никой не го е виждал. Последната му обществена поява е на събитие на 31 октомври. Tогава милиардерът изнесе тирада, в която съществено подлага на критика системата за контролиране на пазара, въведена в Китай, и назова банките “заложни къщи ". 

Мистериозното изгубване на най-богатия китаец се случва в миг, когато Ма и неговите компании са изправени пред репресии от китайските регулатори, откакто през октомври 2020 година

В началото на ноември Джак Ма бе привикан от управляващите в Пекин - явно с цел да му бъде напомнено, че в Народната република думата имат държавното и партийното управление, без значение кой какво благосъстояние има.

Ма не е първият китайски милиардер, нападнат от държавното управление.

През 2018 година Ву Сяохуй, създател на застрахователния колос Anbang, бе наказан за машинация и корист с власт на 18 година затвор. Китай вкара в пандиза и други огромни предприемачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР