Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович и министъра на енергетиката

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович и министъра на енергетиката
Коментари Харесай

Новак и Шефчович планират следващата среща за газа да е през септември


Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович и министъра на енергетиката на Русия Александър Новак възнамеряват да проведат идната си среща за преноса на природен газ през Украйна през септември.

„ Ще продължим градивните си диалози по телефона и през лятото, и евентуално персонално, когато се срещнем през септември “, е споделил Шефчович пред публицисти след извършените в четвъртък договаряния с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, само че без да посочи в какъв формат ще бъде извършена сходна среща.

„ Договорихме се, че ще продължим да обсъждаме датата на следващите тристранни срещи и съвещания във формат Русия-Украйна-Европейска комисия през втората половина на септември, с цел да се изчакат парламентарните избори в Украйна, да се изчака назначението на държавното управление “, е отбелязал от своя страна министърът на енергетиката на Русия, представен от съветските медии.

„ Що се касае до договарянията, датата за провеждането на тристранните съвещания, ние предложихме да се разиска коя би била най-подходящата дата за провеждането им и общото схващане е, че най-хубавото време е втората половина на септември. За това обаче би трябвало всички страни да се спогодят за тази дата. Вече приказваме за консултациите “, е прецизирал Новак по-късно.

В допълнение представител на министерство на енергетиката на Русия е разяснил пред публицисти, че пред септември ще има повторна среща сред Шефчович и Новак, на която ще бъде определена дата за тристранните договаряния с присъединяване на Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР